Arafat, despre bătrânii ascunși într-o casă în construcție din Tunari: „Nu e locaţie în care să fie oameni”

Arafat, despre bătrânii ascunși într-o casă în construcție din Tunari: „Nu e locaţie în care să fie oameni”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat că cei 11 bătrâni care au fost ascunși într-un imobil din Tunari, aflat în construcție, pentru a nu fi găsiți de autorități, trăiau în condiții în care viața le era pusă într-un real pericol.

Raed Arafat a declarat că scările nu aveau balustradă. FOTO gov.ro (Arhivă)

Noi am fost sesizaţi de colegii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov, în urma unei sesizări venită pe linia mass-media despre faptul că există aceşti bătrâni într-o casă aflată în construcţie. S-a deplasat Poliţia şi a solicitat sprijin de la ISU Bucureşti-Ilfov, care a trimis echipaje inclusiv de la SMURD şi o maşină de Terapie Intensivă cu medic şi de la Ambulanţă, tot cu o maşină cu medic. Au fost trimişi şi două maşini de transport multiple victime.

Acolo, colegii au constatat prezenţa a 11 persoane în condiţii care nu permit îngrijirea lor corectă, într-o casă aflată în construcţie, care nu este finalizată şi care nu are anumite lucruri de bază, inclusiv balustrade pe scări nu avea, adică oricine putea să cadă, mai ales în cazul bătrânilor. Decizia este de a-i reloca imediat. Au fost evaluaţi medical. Din ce am înţeles, nu a necesitat nimeni transfer către spital. Au fost şase relocaţi către un azil care are condiţii bune pentru a-i primi, iar patru au fost preluaţi de aparţinători şi o persoană care a refuzat relocarea, dar cu care se lucrează pentru a fi convinsă să se relocheze pentru că nu putem lăsa pe nimeni în condiţiile în care sunt acolo”, a declarat Raed Arafat.

Nu au fost trimiși „ca să fie în siguranţă”

Din pozele pe care le-am văzut, cel puţin cine i-a trimis acolo, nu i-a trimis ca să fie în siguranţă, i-a trimis ca să îi ascundă într-o clădire în construcţie, neterminată. Dacă vă spun că scările nu aveau balustradă, adică de la etaj, coborând, putea să cadă oricine şi să aibă leziuni foarte grave dacă nu chiar să îşi piardă viaţa. Nu e locaţie în care să fie oameni, care să fie locuită. Cine i-a trimis acolo, de ce i-a trimis acolo, asta e ancheta pe care o va face Poliţia, cu siguranţă. Pe linie medicală, evaluarea lor iniţială şi transferul lor către o altă locaţie au fost o prioriate, lucru pe care l-am făcut ca misiune de sprijin", a mai adăugat șeful DSU, conform Antena 3 CNN.

Poliţiştii ilfoveni, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov şi personal medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au intervenit, luni seara, la o locuință în construcţie din Tunari, unde au fost găsiți 11 bătrâni, conform unui comunicat de presă transmis de IPJ Ilfov și ISU B-IF.

În plus, se pare că bătrânii au fost ascunși în acel imobil pentru a nu fi găsiți de autorități . Potrivit sursei citate, cele 11 persoane vor fi relocate într-un spaţiu corespunzător.

Totodată, poliţiştii au început verificări, iar IPJ Ilfov a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu , pentru verificări specifice, conform IPJ Ilfov și ISU B-IF.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat