Arafat: Nu e normal ca 25 de ani în România să nu se fi construit cel puțin patru spitale noi

Arafat: Nu e normal ca 25 de ani în România să nu se fi construit cel puțin patru spitale noi

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat consideră că nu este normal ca în România să nu se fi construit în ultimii 25 de ani cel puțin patru spitale noi, în condițiile în care, susține acesta, un spital complet utilat nu este o investiție foarte mare și costă echivalentul a "câțiva kilometri de autostradă".

"Nu e normal ca într-o țară ca România 25 de ani să nu se construiască cel puțin unul, două, trei, patru spitale care să înlocuiască infrastructura veche. Indiferent cu ce scuze s-a venit la Finanțe, peste tot, că nu avem bani, costurile sunt mari, totuși un spital de urgență complet e câțiva kilometri de autostradă, deci nu e o investiție atât de mare să poți spune că suntem în incapacitatea de a investi. (...) România trebuie să aibă un plan clar de refacere a infrastructurii spitalelor de lungă durată. Nu merge altfel", a declarat Arafat, duminică, la Digi 24.

El a amintit, însă, că se lucrează la nivelul Ministerului Sănătăți pentru construirea a trei spitale regionale care urmează să fie finanțate din fonduri europene și că prin Banca Mondială vor fi finanțate lucrări de refacere pe interior, mai ales în blocul operator, pentru alte unități.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...