Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ArcelorMittal ar putea achiziționa oțelăria Ilva din sudul Italiei

ArcelorMittal va prezenta un proiect privind modificarea Autorizației integrate de mediu astfel încât oțelăria Ilva din sudul Italiei să îndeplinească cerințele de mediu dar să rămână "o investiție atractivă", a afirmat joi Ondra Otradoves, vicepreședinte în cadrul ArcelorMittal, în cursul audierii la Comisia de industrie a Senatului italian, transmite ANSA.

"Avem un plan de mediu — era finalizat de anul trecut și nu a fost modificat", a declarat Ondra Otradoves. Acesta a adăugat că obiectivul ArcelorMittal este ca oțelăria să devină profitabilă și va fi nevoie de trei ani pentru a se ajunge la un prag de rentabilitate.

ArcelorMittal și-a exprimat interesul în achiziționarea Ilva. Tribunalul a declarat insolvența Ilva anul acesta, datoriile oțelăriei totalizând aproape trei miliarde de euro.

Ilva, aflată în orașul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oțel, aproximativ 40% din producția de oțel a Italiei, și furniza oțel pentru producătorii auto, de echipamente electrice și constructorii de nave. Guvernul italian a preluat, temporar, controlul la oțelăria Ilvo de la Taranto, pentru a supraveghea lucrările de curățare ale acestei oțelării implicată într-un scandal de poluare.

ArcelorMittal, prezentă și în România, este cea mai mare companie siderurgică și minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de țări. În România, ArcelorMittal deține unități de producție la Galați (est), Iași (est), Roman (nord-est) și Hunedoara (centru).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dăncilă, huiduită și apărată de zeci de jandarmi, a fost ascunsă într-o vulcanizare auto din Novaci! Apo…

2 Info. Acesta este sondajul distribuit de Dragnea liderilor locali sâmbătă seara.

3 BOMBĂ! Judecătorii au anunțat că judecă azi ultimul termen în dosarul lui Dragnea! Toate cererile de amânare a…

4 VIDEO Acum, în Piața Victoriei

5 ALERTĂ Jandarmi cu scuturi, ca la 10 august, aduși la mitingul PSD de la Târgoviște!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici