ArcelorMittal ar putea achiziționa oțelăria Ilva din sudul Italiei

ArcelorMittal ar putea achiziționa oțelăria Ilva din sudul Italiei

ArcelorMittal va prezenta un proiect privind modificarea Autorizației integrate de mediu astfel încât oțelăria Ilva din sudul Italiei să îndeplinească cerințele de mediu dar să rămână "o investiție atractivă", a afirmat joi Ondra Otradoves, vicepreședinte în cadrul ArcelorMittal, în cursul audierii la Comisia de industrie a Senatului italian, transmite ANSA.

"Avem un plan de mediu — era finalizat de anul trecut și nu a fost modificat", a declarat Ondra Otradoves. Acesta a adăugat că obiectivul ArcelorMittal este ca oțelăria să devină profitabilă și va fi nevoie de trei ani pentru a se ajunge la un prag de rentabilitate.

ArcelorMittal și-a exprimat interesul în achiziționarea Ilva. Tribunalul a declarat insolvența Ilva anul acesta, datoriile oțelăriei totalizând aproape trei miliarde de euro.

Ilva, aflată în orașul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oțel, aproximativ 40% din producția de oțel a Italiei, și furniza oțel pentru producătorii auto, de echipamente electrice și constructorii de nave. Guvernul italian a preluat, temporar, controlul la oțelăria Ilvo de la Taranto, pentru a supraveghea lucrările de curățare ale acestei oțelării implicată într-un scandal de poluare.

ArcelorMittal, prezentă și în România, este cea mai mare companie siderurgică și minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de țări. În România, ArcelorMittal deține unități de producție la Galați (est), Iași (est), Roman (nord-est) și Hunedoara (centru).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor