Arestări în masă la una din rarele manifestaţii antiguvernamentale din Uzbekistan

Arestări în masă la una din rarele manifestaţii antiguvernamentale din Uzbekistan

Numeroşi manifestanţi au ieşit în stradă la Nukus, capitala republicii autonome Karakalpakstan, în nord-vestul Uzbekistanului, pentru a se opune unui proiect de reformă constituţională care urmează să fie supus unui referendum în lunile următoare.

Proiectul prevede ca această republică de două milioane de persoane, una dintre cele mai sărace regiuni din Uzbekistan, să îşi piardă statutul „suveran” şi dreptul de a desfăşura un referendum asupra autodeterminării.

Însă autorităţile au răspuns în forţă la acest protest, unul dintre rarele produse în Uzbekistan.

„Un grup format din organizatori de revolte şi din persoane care s-au opus activ forţelor de ordine a fost arestat”, au transmis sâmbătă Parlamentul, Guvernul şi Poliţia Republicii Karakalpakstan într-un comunicat citat de AFP.

Conform comunicatului, persoanele arestate au încercat să ocupe clădiri publice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!