Arestări în masă la una din rarele manifestaţii antiguvernamentale din Uzbekistan

Arestări în masă la una din rarele manifestaţii antiguvernamentale din Uzbekistan

Numeroşi manifestanţi au ieşit în stradă la Nukus, capitala republicii autonome Karakalpakstan, în nord-vestul Uzbekistanului, pentru a se opune unui proiect de reformă constituţională care urmează să fie supus unui referendum în lunile următoare.

Proiectul prevede ca această republică de două milioane de persoane, una dintre cele mai sărace regiuni din Uzbekistan, să îşi piardă statutul „suveran” şi dreptul de a desfăşura un referendum asupra autodeterminării.

Însă autorităţile au răspuns în forţă la acest protest, unul dintre rarele produse în Uzbekistan.

„Un grup format din organizatori de revolte şi din persoane care s-au opus activ forţelor de ordine a fost arestat”, au transmis sâmbătă Parlamentul, Guvernul şi Poliţia Republicii Karakalpakstan într-un comunicat citat de AFP.

Conform comunicatului, persoanele arestate au încercat să ocupe clădiri publice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte... / Să stați pe aproape, că urmează evenimente în PSD...

2 Altă manipulare s-a fâsâit / Vlad Voiculescu, pus oficial sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu cu cons…

3 Rareș Bogdan, text care ar trebui să dea de gândit...

4 Ca să vedeți cum suntem manipulați! / Polonia a dat undă verde pentru construirea în țară a 24 reactoare modulare mici

5 Ea este fosta soție austriacă a milionarului ucis din Sibiu, căreia i-a luat numele