Argentina: Fosta preşedintă Cristina Fernandez de Kirchner este inculpată pentru corupţie

Argentina: Fosta preşedintă Cristina Fernandez de Kirchner este inculpată pentru corupţie

Fosta preşedintă a Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a fost inculpată luni pentru corupţie, anunţă agenţiile internaţionale de presă.

Aflată la putere din 2007 până în 2015, după mandatul prezidenţial din 2003 până în 2007 al soţului ei, Nestor Kirchner, fosta şefă a statului este acuzată că administraţia sa a primit mită pentru atribuirea contractelor publice în domeniul construcţiilor.

Scandalul de corupţie a izbucnit luna trecută, când un ziar local a publicat caietele păstrate de şoferul unui fost ministru al planificării; angajatul respectiv ţinea evidenţa banilor pe care îi ducea la diverse sedii oficiale şi la reşedinţa privată a soţilor Kirchner.

Judecătorul care conduce ancheta a cerut arestarea fostei preşedinte, care însă beneficiază de imunitate ca senatoare. Ea nu poate fi arestată fără acordul Senatului, care potrivit Reuters probabil că nu va fi acordat, însă poate fi inculpată şi judecată.

Cristina Fernandez de Kirchner, în vârstă de 65 de ani, susţine că anchetele împotriva sa au de fapt scopul de a o împiedica să candideze din nou la preşedinţie, anul viitor, arată AFP. Fostă avocată, apoi deputată din 1997 până în 2001, senatoare în perioada 2001-2007 şi din nou începând din decembrie anul trecut, ea este încă populară ca lider al opoziţiei, deşi a mai fost inculpată şi în alte dosare, în care apropiaţi ai săi au fost arestaţi preventiv. Soţul ei, Nestor Kirchner, decedat în 2010, a fost şi el suspectat de corupţie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente