Argentina şi Uruguay, private de electricitate din cauze unei pene de curent masive

Argentina şi Uruguay, private de electricitate din cauze unei pene de curent masive

Argentina şi Uruguay sunt private de electricitate din cauza unei pene masive de curent pe întreg teritoriul lor începând de duminică dimineaţă, au transmis pe Twitter companiile de distribuţie din cele două ţări, relatează AFP

"O defecţiune masivă la sistemul de interconexiune electrică a lăsat fără energie Argentina şi Uruguay", a precizat compania Edesur Argentina.

"Din cauza unei deficienţe generale a sistemului de interconexiune, Argentina şi ţările limitrofe au rămas fără electricitate", a transmis la scurt timp, la rândul său, compania Edenor pe aceeaşi reţea de socializare.

Compania uruguayană UTE a scris la rândul său pe Twitter că "la ora 07:06 (10:06 GMT) o defecţiune de funcţionare a reţelei argentiniene a afectat sistemul interconectat, privând de electricitate întregul teritoriu şi mai multe provincii din ţara vecină".

La puţin peste o oră de la declanşarea defecţiunii, UTE a precizat că "există deja oraşe de coastă unde serviciul electric a fost restabilit, iar eforturile continuă pentru a restabili întregul serviciu".

Argentina, care numără 44 de milioane de locuitori, şi Uruguay, cu 3,4 milioane de locuitori, au acelaşi sistem de interconexiune electrică centralizată pe barajul comun Salto Grande, situat la 450 de km nord de Buenos Aires şi la 500 de km nord de Montevideo. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa