Argeş: Doi adolescenţi care au ameninţat o vânzătoare cu un pistol de jucărie şi i-au cerut încasările - reţinuţi

Argeş: Doi adolescenţi care au ameninţat o vânzătoare cu un pistol de jucărie şi i-au cerut încasările - reţinuţi

Doi adolescenţi care au ameninţat o vânzătoare cu un pistol de jucărie şi i-au cerut încasările au fost reţinuţi de poliţiştii din municipiul Curtea de Argeş, urmând să fie prezentaţi, vineri, în faţa procurorilor pentru stabilirea măsurilor preventive.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, cei doi suspecţi, unul de 16 şi celălalt de 19 ani, sunt cercetaţi pentru tentativă de tâlhărie calificată.

"În ziua de 13 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi că, în cursul nopţii (...), în jurul orei 2,30, doi tineri ar fi pătruns într-un magazin cu program non-stop din acelaşi municipiu, iar sub ameninţarea unui pistol ce părea a nu fi real ar fi solicitat vânzătoarei să îi predea încasările. Imediat, poliţiştii au început verificările, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie calificată", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au obţinut indicii cu privire la identitatea tinerilor bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor, în baza cărora au solicitat şi obţinut autorizarea instanţei pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare. În urma percheziţiei efectuate în comuna Valea Iaşului, unde domiciliază suspecţii, au fost identificate mai multe obiecte cu valoare probatorie.

"Din cercetări s-a stabilit că cei doi, respectiv un tânăr de 19 ani şi un minor de 16 ani, ambii din Valea Iaşului, ar fi pătruns în incinta societăţii comerciale având feţele acoperite, iar sub ameninţarea unui pistol cu bile, ar fi solicitat vânzătoarei să le dea sumele de bani aflate în casa de marcat. Persoana vătămată a reacţionat calm şi a refuzat să le dea sumele de bani, iar autorii au părăsit incinta", precizează IPJ Argeş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro