Argeş: Doi bărbaţi reţinuţi pentru manipularea aparatelor de jocuri de noroc; prejudiciul depăşeşte 85.000 de lei

Argeş: Doi bărbaţi reţinuţi pentru manipularea aparatelor de jocuri de noroc; prejudiciul depăşeşte 85.000 de lei

Doi bărbaţi suspectaţi că au manipulat aparate de jocuri de noroc, provocând un prejudiciu de peste 85.000 de lei, au fost reţinuţi în urma unei acţiuni a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, unul dintre suspecţi are 40 de ani şi este din Piteşti, iar celălalt are 55 de ani şi este din Câmpina, judeţul Prahova. Ei sunt cercetaţi pentru fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic, precum şi pentru folosirea într-o sală de jocuri a unui dispozitiv pentru alterarea elementelor de şansă şi metodelor de selecţie ale aparatelor de jocuri de noroc.

"Din cercetări s-a stabilit că începând cu luna martie 2017 până în prezent, cei doi bărbaţi, cu ajutorul unei alte persoane, precum şi cu complicitatea unor operatori din săli de jocuri de noroc, ar fi alterat şansele de câştig ale unor aparate de jocuri de noroc, obţinând câştiguri ilicite, evaluate până în acest moment al cercetărilor la peste 85.000 de lei", se arată în comunicat.

IPJ Argeş precizează că în seara zilei de 11 februarie, pentru probarea activităţii infracţionale, a fost realizată în judeţul Timiş o acţiune de prindere în flagrant a celor doi suspecţi în timp ce se aflau într-o sală de jocuri, unde unul dintre ei realizase un câştig de peste 15.000 de lei prin utilizarea unor metode ilegale.

"Totodată, pentru administrarea de probatoriu, în ziua de 12 februarie au fost realizate patru percheziţii domiciliare la locuinţele celor în cauză, din Piteşti, judeţul Argeş, respectiv Câmpina, judeţul Prahova. Cu ocazia activităţilor au fost descoperite şi ridicate sume de bani şi bunuri, constând în sumele de aproape 18.000 de lei, peste 1.500 de euro, telefoane mobile, cartele SIM, micro-căşti bluetooth, suporţi de memorie, dispozitive electronice artizanale de programare a componentelor electronice ale aparatelor de jocuri de noroc", se menţionează în comunicat.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!