Argeș: Firma în curtea căreia a avut loc accidentul soldat cu un mort și cinci răniți va sprijini persoanele afectate

Argeș: Firma în curtea căreia a avut loc accidentul soldat cu un mort și cinci răniți va sprijini persoanele afectate

Firma din localitatea argeșeană Bascov în curtea căreia s-a produs accidentul rutier soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor cinci, a anunțat joi că va acorda sprijin tuturor celor afectați de tragicul eveniment.

"Compania confirmă producerea unui accident din care au rezultat un salariat decedat și cinci răniți, toți având raporturi de muncă în firmă. Conducerea își exprimă profundul regret față de moartea și rănirea salariaților săi și transmite condoleanțe familiei îndurerate a salariatei decedate. În plus, firma va acorda sprijin familiilor afectate", se precizează într-un comunicat transmis de companie.

Conform aceleiași surse, viața celor cinci răniți nu este în pericol, ei aflându-se sub supraveghere medicală. Trei dintre răniți sunt cetățeni români, iar ceilalți doi provin dintr-o altă fabrică din străinătate și se aflau temporar în Romania, la formare profesională.

"Din datele existente, rezultă că un șofer a pierdut controlul asupra autovehiculului pe care îl conducea pe drumul din vecinătatea incintei firmei. Autovehiculul a părăsit carosabilul, a trecut prin gardul fabricii și a lovit cei șase salariați, care se aflau în pauză, în afara clădirii. Compania nu poate face nicio precizare legată de circumstanțele și cauzele care au generat pierderea controlului asupra autovehiculului", se mai menționează în comunicat.

Mai mulți angajați ai unei firme din localitatea argeșeană Bascov au fost loviți, joi, de un autoturism care a pătruns într-un spațiu din curtea fabricii, accidentul soldându-se cu decesul unei persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, Andreea Însurățelu, persoana care a decedat este o femeie de cetățenie sârbă, angajată a societății. În accident au mai fost rănite cinci persoane, un bărbat și patru femei, dintre care două din Serbia.

Din primele verificări efectuate de polițiști reiese că șoferul autoturismului, un tânăr de 21 de ani care lucrează la aceeași societate de componente auto, a pierdut controlul volanului și a pătruns în curtea fabricii, lovind un grup de muncitori aflați în în pauză.

"Conducătorul auto a afirmat că a venit să aducă ceva la societatea la care lucra, apoi a plecat la volanul autoturismului personal. Se pare că, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul volanului și a pătruns într-un spațiu special amenajat pentru angajații aflați în pauză", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Pe numele șoferului a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”