Argeş: În judeţ au fost făcute peste 2.000 de teste COVID-19 de tip Real Time PCR

Argeş: În judeţ au fost făcute peste 2.000 de teste COVID-19 de tip Real Time PCR

În judeţul Argeş au fost făcute până în prezent peste 2.000 de teste COVID-19 de tip Real Time PCR, a anunţat, miercuri, Instituţia Prefectului.

"Dintre acestea, 146 au fost folosite pentru testarea personalului din centrele rezidenţiale ale DGASPC Argeş. În total, vor fi testate de către DSP Argeş 369 de persoane, acţiunea începând de luni cu testarea angajaţilor din cadrul serviciilor sociale de tip rezidenţial aflate în subordinea DGASPC, care au intrat în tură pentru 14 zile", se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Conform aceleiaşi surse, DSP Argeş a mai testat 93 de persoane aflate în carantină instituţionalizată şi 333 de persoane aflate în izolare, precum şi 141 de persoane, pacienţi şi personal medical, din cele trei centre de dializă din judeţ. Acţiunea de testare în centrele de dializă a durat aproximativ două săptămâni.

Cele mai multe teste s-au efectuat pentru personalul medical şi pacienţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

"În judeţ, capacitatea de testare va creşte, pe lângă laboratorul de la Mioveni urmând să devină operaţionale cele două, de la Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Specialiştii aleargă zi şi noapte prin judeţ, pentru a preleva probe. Un lucru îmbucurător este că avem puţini pacienţi COVID la ATI, iar numărul deceselor este relativ mic. Cifrele ne arată că, până acum, am reuşit să ţinem sub control epidemia de coronavirus în Argeş", a declarat prefectul Emanuel Soare, potrivit comunicatului. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …