Argeș: Jandarmi și silvicultori, atacați în timpul unui control; militarii au tras focuri de avertisment

Argeș: Jandarmi și silvicultori, atacați în timpul unui control; militarii au tras focuri de avertisment

O echipă formată din jandarmi și reprezentanți ai Direcției Silvice Argeș a fost atacată de un grup de persoane, sâmbătă, în timpul unei acțiuni de control efectuată într-o pădure, militarii trăgând mai multe focuri de avertisment pentru dispersarea agresorilor.

Incidentul s-a petrecut într-o pădure din zona satului Păuleasca, o comunitate de romi aflată pe teritoriul administrativ al comunelor Mălureni și Micești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Argeș, nimeni nu a fost rănit, iar persoanele care au atacat echipa de control sunt căutate de forțele de ordine.

"A fost o acțiune cu reprezentanții Direcției Silvice Argeș. În momentul în care au oprit o un transport de material lemnos pentru control, jandarmii și lucrătorii silvici au fost agresați, a venit o altă mașină cu cetățeni de etnie romă care a încercat să-i lovească. În acel moment au fost trase focuri de avertisment", a declarat pentru AGERPRES locotenentul Cătălina Georgiana Turcea, purtător de cuvânt al IJJ Argeș.

Imediat după incident, la fața locului au fost trimise efective sporite de jandarmi, care, împreună cu polițiștii, au demarat o acțiune de căutare și prindere a agresorilor.

În pădurile din zona localității Păuleasca sunt frecvente furturile de material lemnos, fiind înregistrate mai multe cazuri în care suspecții au devenit agresivi în timpul unor controale efectuate de autorități.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria