Argeș: Percheziții în București și cinci județe într-un dosar privind fraude cu carduri bancare

Argeș: Percheziții în București și cinci județe într-un dosar privind fraude cu carduri bancare

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești efectuează, miercuri, 30 de percheziții în șase județe, la locuințele unor persoane bănuite de falsificarea și punerea în circulație a unor instrumente de plată electronică, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit unui comunicat al BCCO Pitești, descinderile au loc în județele Buzău, Constanța, Hunedoara, Mehedinți, Timiș și în municipiul București, sub coordonarea procurorilor Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT.

"Acțiunea vizează destructurarea a patru grupări infracționale organizate specializate în infracțiuni de tip skimming, carding — tranzacționare ilicită și/sau utilizarea frauduloasă de informații furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri/plăți frauduloase de numerar. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2014 — 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupărilor ar fi montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia și Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-ar fi folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidențiale bancare", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, datele preluate ar fi fost folosite pentru falsificarea și punerea în circulație a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupărilor ar fi achiziționat produse din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia și Marea Britanie. Încasarea sumelor de bani provenite din infracțiuni și valorificarea produselor achiziționate cu instrumentele de plată contrafăcute s-ar fi efectuat în România.

Suspecții ar fi obținut din activitatea infracțională venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, fiind prejudiciate peste 1.000 de persoane din Slovenia, Cehia și Slovacia.

Acțiunea BCCO Pitești beneficiază de sprijinul ofițerilor de legătură acreditați în România din cadrul ambasadelor Republicii Cehia și Slovacia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis