Argeş: Percheziţii într-un dosar ce vizează importul unor izolete

Argeş: Percheziţii într-un dosar ce vizează importul unor izolete

Poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare într-un dosar în care efectuează cercetări cu privire la condiţiile de import şi conformitatea unor camere de izolare biologică (izolete), importate de o firmă din judeţul Argeş.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat patru percheziţii domiciliare în oraşul Mioveni, la sediul şi punctul de lucru ale unei societăţi comerciale şi locuinţele a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.

"Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii aprilie, o societate comercială din Mioveni, administrată de o femeie de 25 de ani şi un bărbat de 35 de ani, ambii din aceeaşi localitate, ar fi importat opt camere de izolare biologică, despre care există suspiciuni cu privire la conformitate şi modul de autorizare. Cele două persoane (...) ar fi întocmit în fals mai multe documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile a opt camere de izolare biologica (tip izolete), pretins a fi importate de la un producător din China", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, reprezentanţii societăţii în cauză s-ar fi folosit de documente care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile echipamentelor medicale, pentru introducerea în ţară şi prezentarea către mai multe instituţii publice, în vederea realizării operaţiunilor vamale şi a autorizării punerii lor pe piaţă.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente şi un telefon mobil, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”