Argeș: Percheziții la suspecți de evaziune fiscală

Argeș: Percheziții la suspecți de evaziune fiscală

Polițiștii din Argeș efectuează, luni dimineață, șapte percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale, într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

La descinderi participă polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș și luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

"Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2007 — 2010, administratorii unei societăți comerciale din Ștefănești, județul Argeș, cu ocazia construirii unor imobile, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli fictive reprezentând prestări de servicii și achiziții de materiale de construcții, în valoare de 2.000.000 de lei", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeș.

Conform aceleiași surse, prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii se ridică la 800.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

După finalizarea perchezițiilor, patru persoane vor fi conduse la sediul IPJ Argeș pentru audieri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...