Argeş: Peste 750 de angajaţi din sistemul sanitar, poliţişti, jandarmi şi pompieri - testaţi pentru COVID-19

Argeş: Peste 750 de angajaţi din sistemul sanitar, poliţişti, jandarmi şi pompieri - testaţi pentru COVID-19

Peste 750 de angajaţi din sistemul sanitar, poliţişti, jandarmi şi pompieri au fost testaţi pentru COVID-19 în ultima săptămână, a anunţat, luni, Consiliul Judeţean (CJ) Argeş.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Argeş, doar în cursul zilei de luni au fost recoltate probe de la 120 de medici, asistente şi infirmiere de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, Secţia de boli infecto-contagioase şi ATI Mioveni, pentru testul RT-PCR din exudat nazofaringian.

"Recoltarea probelor a avut loc în această dimineaţă (luni - n.r.), în cortul special amenajat în faţa Spitalului de Pediatrie Piteşti, de către personalul medical de la Spitalul Clinic Sanador din Bucureşti. Toată această acţiune a fost posibilă cu sprijinul Fundaţiei Gaudium, a Clinicii Sanador şi a Consiliului Judeţean Argeş, care a susţinut şi intermediat toată această acţiune", se precizează în comunicatul transmis de Biroul de presă al CJ Argeş.

Conform sursei citate, au mai fost trimise 20 de teste rapide la Câmpulung Muscel, destinate poliţiştilor aflaţi în prima linie.

Primele teste rapide pentru COVID-19 au fost efectuate în judeţul Argeş pe 7 aprilie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

5 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene