Argeş: Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din judeţ devine obligatorie începând de miercuri

Argeş: Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din judeţ devine obligatorie începând de miercuri

Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din Argeş devine obligatorie începând din 14 octombrie, a decis, luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

"Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Conform sursei citate, cei care nu vor respecta măsura de protecţie individuală riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, în baza legii 55/2020.

Instituţia Prefectului reaminteşte că obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice este în vigoare în Argeş încă din data de 30 iulie pentru grupurile de peste două persoane, cu excepţia copiilor de până la cinci ani.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 17 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, luni, de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 5.806.

În spitale sunt internaţi 251 de pacienţi, dintre care 26 la ATI.

De la începutul pandemiei, 5.267 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 236 au murit. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima