Argeş: Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din judeţ devine obligatorie începând de miercuri

Argeş: Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din judeţ devine obligatorie începând de miercuri

Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din Argeş devine obligatorie începând din 14 octombrie, a decis, luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

"Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Conform sursei citate, cei care nu vor respecta măsura de protecţie individuală riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, în baza legii 55/2020.

Instituţia Prefectului reaminteşte că obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice este în vigoare în Argeş încă din data de 30 iulie pentru grupurile de peste două persoane, cu excepţia copiilor de până la cinci ani.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 17 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, luni, de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 5.806.

În spitale sunt internaţi 251 de pacienţi, dintre care 26 la ATI.

De la începutul pandemiei, 5.267 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 236 au murit. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…