Argeş: Un coif ce ar putea face parte din patrimoniul cultural, găsit de poliţişti în locuinţa unui bărbat

Argeş: Un coif ce ar putea face parte din patrimoniul cultural, găsit de poliţişti în locuinţa unui bărbat

Un coif ce ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional a fost găsit de poliţişti, marţi, în locuinţa unui bărbat din oraşul Ştefăneşti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"Un coif - turban turcesc cu diademă, posibil din secolul al XVIII-lea, susceptibil să aparţină patrimoniului cultural naţional, a fost descoperit în urma unei percheziţii desfăşurată în cursul zilei de 25 ianuarie a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural şi tăinuire", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, în urma percheziţiei desfăşurate în oraşul Ştefăneşti, la locuinţa unui bărbat de 55 de ani, poliţiştii au descoperit obiectul în cauză, pe care suspectul şi l-a însuşit în scopul revânzării pe o platformă online.

Artefactul a fost ridicat de poliţişti şi va fi predat Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş, în vederea efectuării unei expertize de specialitate.

"Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită şi luarea măsurilor legale care se impun", se menţionează în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...