Argeş: Un pui de urs rănit a fost recuperat de jandarmi pe Transfăgărăşan

Argeş: Un pui de urs rănit a fost recuperat de jandarmi pe Transfăgărăşan

Un pui de urs rănit, care fusese observat în zona DN 7C - Transfăgărăşan, a fost recuperat, duminică, în urma intervenţiei jandarmilor şi a paznicilor de vânătoare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, intervenţia a avut loc în zona Piscu Negru.

"Prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112, jandarmii au fost alertaţi despre faptul că pe marginea şoselei se află un pui de urs care pare rănit şi nu mişcă. După ce au ajuns la locul indicat de către apelant, au identificat puiul de urs şi au solicitat prezenţa paznicului de vânătoare şi a unui reprezentant DSVSA Argeş, pentru a analiza starea de sănătate a animalului", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, animalul prezenta fracturi la picioarele din spate, suferite cel mai probabil în urma unei căzături de pe versant.

"A fost luată decizia ca puiul de urs să fie transportat la Curtea de Argeş, unde va fi predat reprezentanţilor Gărzii de Mediu pentru a fi îngrijit, iar când starea de sănătate îi va permite, acesta va fi redat mediului său natural", precizează IJJ Argeş. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

4 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...