Armamentul utilizat în atacurile în Arabia Saudită 'provine din Iran' (coaliţie)

Armamentul utilizat în atacurile în Arabia Saudită 'provine din Iran' (coaliţie)

Armamentul utilizat în dublul atac împotriva unor instalaţii petroliere în Arabia Saudită este de provenienţă iraniană, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al coaliţiei sub comandament saudit care intervine în Yemen împotriva rebelilor houthi, potrivit France Presse.

'Ancheta continuă şi toate indiciile arată că armele utilizate sunt iraniene', a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei, colonelul saudit Turki al-Maliki, cu privire la atacurile de sâmbătă, adăugând că ancheta vizează de asemenea originea acestor tiruri.

Rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat responsabilitatea acestor atacuri de anvergură care au antrenat o reducere la jumătate a producţiei de petrol a Arabiei Saudite, unul dintre 'greii' din cadrul OPEC.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că nu există nicio dovadă că acest 'atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale' a venit din Yemen.

Washingtonul acuză Iranul că este la originea acestor atacuri.

Dar Teheranul a calificat aceste acuzaţii drept 'lipsite de sens' şi 'de neînţeles', prin vocea purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Abbas Moussavi.

'Atacurile nu au fost lansate de pe teritoriul Yemenului aşa cum pretind (rebelii) houthi', a subliniat colonelul Maliki.

'Houthi nu sunt decât un instrument în mâinile Gardienilor revoluţiei şi ale regimului terorist iranian', a adăugat el, potrivit AFP. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina