Armata 35 de Arme Combinate a Rusiei, decimată în pădurile din Izium din cauza comandanţilor incompetenţi. Ce spune ultimul raport al ISW

Armata 35 de Arme Combinate a Rusiei, decimată în pădurile din Izium din cauza comandanţilor incompetenţi. Ce spune ultimul raport al ISW

Ramzan Kadîrov a afirmat că Şoigu a „identificat noi sarcini" care vor spori eficienţa manevrelor ofensive ruseşti şi vor îmbunătăţi tacticile ruseşti, dar nu a precizat ce sarcini vor întreprinde forţele ruseşti pentru a-şi accelera ritmul. Şoigu a susţinut anterior, la 24 mai, că forţele ruseşti progresează lent în estul Ucrainei pentru a evita victimele civile.

Potrivit HotNews, un blogger militar rus a publicat un mesaj vineri, în care susţinea că aproape întreaga Armată 35 de Arme Combinate a fost distrusă în Izium din cauza comandanţilor ruşi incompetenţi. Sub pseudonimul Boytsovyi Kot Murz, acesta a afirmat că comandanţii ruşi nu au luat în calcul provocările luptei în pădurile din Izium, ceea ce a dus la pierderi semnificative în Brigăzile 64 şi 38 de puşcaşi motorizaţi ai Gărzii Separate, care, potrivit acestuia, au acum mai puţin de 100 de militari în total.

Boytsovyi Kot Murz a spus că comandanţii ruşi nu au furnizat echipamentul necesar unităţilor care luptă în terenul împădurit şi nu au reparat artileria grea rusă în timp util.De asemenea, militarii companiilor private ruseşti Wagner au refuzat să participe la luptă, ceea ce a dus la o lipsă semnificativă de progrese pe axa Izium.

ISW spune că nu poate confirma în mod independent aceste rapoarte, dar subliniază că ele sunt în concordanţă cu rapoartele anterioare privind operaţiunile ruseşti şi pierderile mari de vieţi omeneşti pe axa Izium. Se pare că forţele ruseşti şi cele proruse nu au pregătit suficient de bine unităţile din prima linie cu provizii medicale, ceea ce a dus la o asistenţă medicală execrabilă, mai arată HotNews.

Concluzii ISW

- Trupele de invazie au obţinut câştiguri minore în partea de est a Severodoneţk, dar forţele ucrainene continuă să lanseze contraatacuri localizate în Severodoneţk şi în împrejurimile sale.

- Trupele Moscovei nu au reuşit să recupereze poziţiile pierdute în nord-estul regiunii

- Herson şi au continuat să apere poziţiile ocupate anterior.

Autorităţile ruse de ocupaţie au început să elibereze paşapoarte ruseşti în oraşul Herson şi în Melitopol, deşi acestea continuă să se confrunte cu provocări în ceea ce priveşte stabilirea controlului societal asupra teritoriilor ocupate şi stoparea acţiunilor partizanilor ucraineni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale