Armata americană, echipată cu arme arme laser din 2023?

Armata americană, echipată cu arme arme laser din 2023?

Armata SUA și-a anunțat în cursul acestei săptămâni intenția de a-și echipa militarii cu arme laser începând din 2023, potrivit Direct Matin.fr. Mary J.Miller , secretar adjunct însărcinat cu cercetarea și dezvoltarea în cadrul armatei americane, a indicat că aceste arme cu 'energie dirijată' sunt aproape finalizate.

Astfel de arme cu laser ar putea contracara rachete, mortiere și chiar drone. Dar înainte de a ajunge în mâinile soldaților, armata prevede o îndelungată etapă de testare, în special în medii operaționale.

'Trebuie să ne asigurăm că laserele funcționează folosindu-le pe diferite distanțe și împotriva unor amenințări diverse', a explicat Mary J.Miller. Inginerii vor să știe 'capacitățile complete' ale laserelor, astfel încât armata să poată avea încredere în aceste arme ale viitorului, a mai adăugat ea. Tehnologia laser se află de mult timp în centrul cercetărilor forțelor americane.

US Force Air dezvoltă, de asemenea, proiectile cu laser pentru echiparea avioanelor sale de vânătoare către anul 2020.

Aflate deja în etapa testărilor, aceste proiectile permit distrugerea de rachete, drone și chiar avioane inamice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale