Armata belarusă dezminte informaţii despre explozii în apropierea unui aerodrom militar din regiunea Gomel, folosit frecvent de avioane ruseşti

Armata belarusă dezminte informaţii despre explozii în apropierea unui aerodrom militar din regiunea Gomel, folosit frecvent de avioane ruseşti

„La 10 august, aproape de ora (locală) 23.00 (şi ora României), la o cursă de control, un vehicul a luat foc după ce i-a fost înlocuit motorul”, anunţă într-un comunicat Ministerul belarus al Apărării.

„Incendiul a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit”, subliniază ministerul.

Un canal pe Telegramul belarus, specializat în monitorizarea Războiului rus din Ucraina, a anunţat anterior că „cel puţin opt explozii” au avut loc în apropierea aerodromului militar Ziabrovka, în regiunea Gomel.

Un consilier al şefei opoziţiei belaruse în exil Svetlana Tihanovskaia, Franak Viacorka, susţine că avioane militare ruse sunt staţionate adesea pe acest aerodrom.

El a precizat, însă, pe Twitter, că ”nu există o confirmare”, pentru moment, a faptului că aceste explozii ar avea vreo legătură cu manevre ruse sau belaruse pe teritoriul acestei foste republici sovietice.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, principalul aliat al Rusiei, a pus la dispoziţia armatei ruse teritoriul Belarusului, pentru ca armata rusă să invadeze Ucraina, la 24 februarie.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda