Armata Finlandeză veghează la graniţa cu Rusia. Ministrul de Externe, Pekka Haavisto: „Facem alegeri privind cu 100 de ani înapoi şi 100 înainte”

Armata Finlandeză veghează la graniţa cu Rusia. Ministrul de Externe, Pekka Haavisto: „Facem alegeri privind cu 100 de ani înapoi şi 100 înainte”

În Finlanda, există 12.000 de militari profesionişti, însă înrolarea este obligatorie pentru bărbaţi şi în fiecare an între 20 şi 22.000 de tineri se înrolează şi rămân în sistem între 6 şi 12 luni.

„O treime din populaţia adultă, aproximativ 900.000 de persoane, a primit pregătire militară, dar asta nu înseamnă că toată lumea ştie să mânuiască o puşcă”, a explicat Charly Salonius-Pasternak, specialistul militar la Institutul finlandez de Afaceri Internaţionale.

„Aproximativ 100.0000 de oameni au alte roluri fundamentale, cum ar fi lucrătorii serviciilor de telefonie mobilă: este mult mai important să faci reţeaua să funcţioneze decât să iei o puşcă”, a mai adăugat acesta.

Forţele de Apărare finlandeze dispun de o armată mare, artileria fiind pe locul 2, după Turcia.

De două ori pe an se organizează un exerciţiu pe teritoriul naţional, ca cel de la începutul lunii iunie, cu rachete antinavă dislocate pentru a apăra portul Helsinki.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”