Armata Finlandeză veghează la graniţa cu Rusia. Ministrul de Externe, Pekka Haavisto: „Facem alegeri privind cu 100 de ani înapoi şi 100 înainte”

Armata Finlandeză veghează la graniţa cu Rusia. Ministrul de Externe, Pekka Haavisto: „Facem alegeri privind cu 100 de ani înapoi şi 100 înainte”

În Finlanda, există 12.000 de militari profesionişti, însă înrolarea este obligatorie pentru bărbaţi şi în fiecare an între 20 şi 22.000 de tineri se înrolează şi rămân în sistem între 6 şi 12 luni.

„O treime din populaţia adultă, aproximativ 900.000 de persoane, a primit pregătire militară, dar asta nu înseamnă că toată lumea ştie să mânuiască o puşcă”, a explicat Charly Salonius-Pasternak, specialistul militar la Institutul finlandez de Afaceri Internaţionale.

„Aproximativ 100.0000 de oameni au alte roluri fundamentale, cum ar fi lucrătorii serviciilor de telefonie mobilă: este mult mai important să faci reţeaua să funcţioneze decât să iei o puşcă”, a mai adăugat acesta.

Forţele de Apărare finlandeze dispun de o armată mare, artileria fiind pe locul 2, după Turcia.

De două ori pe an se organizează un exerciţiu pe teritoriul naţional, ca cel de la începutul lunii iunie, cu rachete antinavă dislocate pentru a apăra portul Helsinki.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

5 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…