Armata rusă a lansat accidental o bombă asupra unui oraș ucrainean aflat sub controlul său. Nou act de sabotaj asupra căilor ferate din Rusia

Armata rusă a lansat accidental o bombă asupra unui oraș ucrainean aflat sub controlul său. Nou act de sabotaj asupra căilor ferate din Rusia

Rusia a lansat accidental o bombă asupra unui oraș pe care îl ocupă din regiunea estică Lugansk, a anunțat administrația instalată de Rusia în regiune, relatează AP.

Hartă a Rusiei care include regiunile anexate ale Ucrainei FOTO EPA-EFE

Un avion de război rus a lansat accidental o bombă asupra orașului Rubijne, a anunțat Leonid Pasecinik, șeful guvernului regional numit de Moscova.

El a precizat că bomba, o FAB-250 care poartă un focos puternic exploziv, nu a provocat răniți, relatează Associated Press.

Incidentul are loc la numai șase zile după ce Rusia a lansat din greșeală muniții peste satul Petropavlovka din regiunea Belgorod.

Rusia a ocupat părți din regiunea Lugansk din 2014. După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, trupele Moscovei au ocupat majoritatea regiunii, inclusiv Rubijne, potrivit Kyiv Independent.

Un dispozitiv exploziv a fost detonat pe șinele de cale ferată din apropierea unui depozit de petrol din regiunea rusă Sverdlovsk, a relatat Ukrainka Pravda.

Canalele rusești Telegram au relatat în jurul orei 14:30 că serviciile de urgență analizează rapoartele privind o explozie pe șinele de cale ferată din orașul Nijni Tagil.

Explozia s-ar fi produs pe șinele de cale ferată din apropierea gării San-Donato, unde se află depozitul de petrol.

Potrivit canalelor Telegram, este posibil ca dispozitivul exploziv să fi fost detonat sub o cisternă. Un alt dispozitiv exploziv a fost găsit în apropierea locului exploziei.

O porțiune de cale ferată din apropierea orașului Nijni Tagil din regiunea Uralilor din Rusia a fost lovită de un „bang”, au informat luni agențiile de presă Tass și RBC, citând procuratura din cadrul serviciilor de transport.

Mass-media rusă folosește termenul „bang” drept eufemism pentru explozie.

Baza, un portal rus, a declarat că explozia de pe calea ferată a avut loc în apropiere de gara San-Donato, lângă un depozit de petrol.

Luna trecută, o sursă ucraineană a declarat pentru Reuters că agenția națională de spionaj a Ucrainei a detonat explozibili pe o linie de cale ferată rusească adânc în Siberia.

Agențiile de presă ruse au declarat luni că nimeni nu a fost rănit și că nu au existat pagube din cauza ultimului incident.

RBC, citând Căile Ferate Ruse, a spus că traficul în zonă a fost „restricționat” și că unele trenuri ar putea circula cu întârziere, relatează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat