Armata rusă afirmă că situaţia este "tensionată" pentru trupele sale în Ucraina

Armata rusă afirmă că situaţia este "tensionată" pentru trupele sale în Ucraina

Forțele armate ruse au afirmat, marți, că situația de pe teren în Ucraina este una tensionată pentru trupele ruse aflate în fața unei contraofensive ucrainene puternice, în special la Herson.

Armata rusă afirmă că situaţia este "tensionată" pentru trupele sale în Ucraina FOTO EPA-EFE

Generalul rus Serhei Surovikin a declarat că situația din zona operațiunii militare speciale este una tensionată. Inamicul nu renunță la contraofensivă, iar rușii vin după mai multe eșecuri semnificative atât în estul țării, cât și în sudul Ucrainei.

"Situaţia din zona operaţiunii militare speciale poate fi descrisă ca fiind tensionată. Inamicul nu renunţă la încercările sale de a ataca poziţiile trupelor ruseşti", a declarat generalul Serghei Surovikin, pentru televiziunea publică rusă Rossia 24, potrivit Agerpres.

Surovikin a adăugat că "regimul ucrainean încearcă sa spargă apărarea noastră" folosindu-și toate rezervele pe care le are la dispoziție pentru contraofensivă.

Generalul rus consideră că situația din acest moment este foarte dificilă mai ales la Herson, din cauza atacurilor ucrainene care vizează mai ales infrastructurile sociale, economice și industriale. Herson este acum capitala regiunii omonime ocupată militar de ruși și anexată la finalul lunii septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...