Armata Rusiei din Ucraina, în degringoladă/Număr mare de morți, oboseală, salarii neplătite, „probleme de moral și disciplină”

Armata Rusiei din Ucraina, în degringoladă/Număr mare de morți, oboseală, salarii neplătite, „probleme de moral și disciplină”

Forțele ruse au „probleme de moral și disciplină”, pe lângă oboseala și pierderile mari acumulate în războiul declanșat de Rusia în Ucraina în 24 februarie, spune Ministerul britanic al Apărării, în evaluarea transmisă duminică.

Militari ruși în UcrainaFoto: Olga Maltseva / AFP / Profimedia Images

O principală nemulțumire a trupelor ruse a continuat probabil să fie legată de banii pe care îi primesc, inclusiv de riscul ca „bonusuri de luptă considerabile” să nu fie plătite, conform celei mai recente actualizări a situației de pe front făcută de britanici.

Ministerul britanic al Apărării mai spune că la aceste „probleme de moral și disciplină” au contribuit probabil și o „corupție totală” în rândul comandanților și o „birocratie militară ineficientă”.

„Armata rusă nu a reușit în mod constant să ofere drepturi de bază trupelor dislocate în Ucraina, inclusiv uniforme, arme și rații adecvate, precum și bani. Acest lucru a contribuit aproape sigur la menținerea moralului fragil al majorității forțelor”, adaugă Ministerul britanic al Apărării.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria