Armata Rusiei, în derivă?/Doi colonei ruși au murit în timp ce „respingeau atacurile” forțelor ucrainene care încearcă „masiv” să spargă apărarea

Armata Rusiei, în derivă?/Doi colonei ruși au murit în timp ce „respingeau atacurile” forțelor ucrainene care încearcă „masiv” să spargă apărarea

Anunțul rar al ministerului rus al Apărării despre moartea simultană a doi colonei este o veste proastă pentru trupele care luptă în Ucraina, scrie BBC . Ofițerii de rang înalt nu ar trebui să fie pe lina de contact, iar mai multe scenarii ar fi de luat în calcul în acest caz.

soldati ucraineni langa frontul din BahmutFoto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia

Colonelul Viaceslav Makarov, comandantul Brigăzii a 4-a de pușcași motorizați, a fost ucis în Ucraina în timpul unei bătălii în apropiere de satul Krasnoye (numele sovietic al Ivanovskoye din Bahmut), au anunțat agențiile de presă ruse, citând un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

„Viaceslav Makarov, în timp ce se afla pe linia frontului, a condus personal lupta. Două atacuri inamice au fost respinse. Personalul brigăzii a distrus trei tancuri, patru vehicule de luptă de infanterie și două vehicule blindate ale Forțele Armate Ucrainene. În timpul respingerii celui de-al treilea atac, comandantul brigăzii a fost grav rănit și a murit în timp ce era evacuat de pe câmpul de luptă", a declarat ministerul, citat de agenția de știri RIA Novosti.

În afară de aceasta, potrivit comunicatului Ministerului rus al Apărării, în aceeași bătălie a fost ucis colonelul Evgheni Brovko, comandant adjunct al corpului de armată însărcinat cu activitatea militară și politică.

Chiar dacă Makarov nu ar fi murit în luptă, acest fapt singur ar însemna deja că există probleme cu comanda în cadrul formațiunii.

Un comandant de acest nivel nu ar trebui să fie la comanda bătăliei în timp ce se afla pe linia frontului, potrivit BBC.

El ar trebui să se afle la cartierul general, la un post de comandă, și să dirijeze apărarea sau ofensiva prin intermediul lanțului de comandă folosind comunicațiile.

Iar dacă un ofițer de rang înalt a mers pe linia frontului și a început să dea el însuși ordine pe câmpul de luptă, ar putea însemna probleme cu lanțul de comandă atunci când ofițerii de rang inferior nu sunt capabili să își conducă unitățile, comunicațiile au fost întrerupte și fie trupele ucrainene au pătruns până la postul de comandă și l-au atacat direct, fie trupele s-au retras atât de mult încât comandamentul a fost amenințat.

Ministerul Apărării nu a dezvăluit circumstanțele morții lui Evgheni Brovko, comandant adjunct al corpului de armată, ci doar că acesta se afla „într-o altă zonă pentru a respinge atacurile inamicului".

Acest lucru ar putea însemna că criza, pe care comandanții cu grad de colonel au fost nevoiți să o gestioneze, a apărut nu doar într-un singur loc, ci în cel puțin două, și nu se referă la o singură unitate individuală.

Anterior, Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner, ale cărui mercenari încearcă să cucerească Bahmut, a declarat că forțele ucrainene au reușit să recâștige controlul asupra unei părți a teritoriului de pe flancurile din apropierea orașului. Satul Ivanovskoye (Ministerul rus al Apărării preferă fosta denumire Krasnoye) este situat pe unul dintre flancuri, la sud de oraș.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante