Armata și Biserica sunt pe primele locuri într-un top al încrederii

Armata și Biserica sunt pe primele locuri într-un top al încrederii

Armata și Biserica sunt pe primele locuri într-un top al încrederii, realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS). Astfel, circa 87% dintre români spun că au încredere în armată, 70% în Biserică, 67% în SRI și în Academia Română. Când vine vorba despre clasa politică încrederea coboară spre 20%, cu un top trei: președinte, parlament, guvern, în marja a trei procente. Dacă principalele amenințări la adresa Uniunii Europene sunt percepute ca fiind criza economică, actuala pandemiei și neînțelegerile dintre unele state membre, la nivelul țării noastre apar, cu peste 40%, și corupția, și incompetența clasei politice. Sondajul a fost efectuat telefonic, în perioada 1 – 10 octombrie, pe un eșantion reprezentativ și are eroare maximă de plus/minus 3,1%.

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”