Armata sud-coreeană a tras mai multe rachete în Marea Japoniei după tirul nord-coreean, condamnat de SUA şi Japonia

Armata sud-coreeană a tras mai multe rachete în Marea Japoniei după tirul nord-coreean, condamnat de SUA şi Japonia

Armata sud-coreeană a anunţat joi că a efectuat mai multe tiruri cu rachete ca răspuns la testul cu rachetă balistică intercontinentală întreprins în aceeaşi zi de Coreea de Nord , informează AFP.

'Ca răspuns la lansarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) de către Coreea de Nord, armatele noastre au tras în comun rachete de la sol, de pe mare şi din aer', începând de la ora 16:25 (07:25 GMT), în Marea Japoniei, a transmis Statul Major interarme într-un comunicat.

La Tokyo, premierul Fumio Kishida a declarat că tirul cu rachetă balistică intercontinentală, căzută în zona economică exclusivă maritimă a Japoniei, este un 'gest scandalos şi impardonabil'.

Coreea de Nord 'ameninţă pacea şi securitatea Japoniei, a regiunii şi a comunităţii internaţionale', a declarat Kishida de la Bruxelles, unde se află pentru un summit G7. 'Este inacceptabil', a subliniat el.

La rândul lor, Statele Unite 'condamnă cu putere' tirul nord-coreean şi vor lua 'toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea teritoriului american, al Coreei de Sud şi al Japoniei', a transmis Casa Albă.

Tirul nord-coreean 'este o încălcare insolentă a multiplelor rezoluţii ale Consiliul de Securitate al ONU şi creşte inutil tensiunile' în regiune, a reacţionat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în comunicatul publicat în timp ce preşedintele Joe Biden participă la reuniunea NATO de la Bruxelles. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...