Armata ucraineană înaintează în Lugansk, susține guvernatorul regiunii

Armata ucraineană înaintează în Lugansk, susține guvernatorul regiunii

Guvernatorul regiunii din estul Ucrainei, Serhii Haidai, a afirmat într-o postare publicată pe Telegram că forțele ucrainene avansează în regiunea Luhansk, relatează Ukrainska Pravda.

Serhii Haidai susține că forțele ucrainene avansează în Luhansk. FOTO Ukrainska Pravda

Haidai a precizat , de asemenea, că nu este vorba despre o operațiune rapidă: „Nu trebuie să vă așteptați la o operațiune rapidă. Dar sunt sigur că, în viitorul apropiat, Statul Major General ne va aduce vești bune”.

Mergem treptat înainte (în direcția Svatovo-Kremennaya – n.r.). Cu toate acestea, rușii au reușit să desfășoare o cantitate imensă de echipamente și personal acolo: atât proaspăt mobilizați, cât și condamnați, și ai lui Kadîrov, și trupe regulate, și o parte din parașutiști, care au fost transferați din direcția Herson” , a declarat guvernatorul regiunii Luhansk.

În plus, Haidai a declarat că iarna aceasta va fi esențială pentru „rezolvarea” situației din direcția Luhansk , menționând că își dorește ca până la sfârșitul anotimpului rece, trupele ucrainene să ajungă cel puțin la granița regiunii.

Mai mult decât atât, acesta a învinuit trupele ruse că încearcă să epuizeze soldații ucraineni care luptă în Luhansk, punându-i pe „condamnați” și pe mobilizați în prima linie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am văzut poza şi mi-am dat seama că nu se leagă ceva” / Lunetistul care a ucis un terorist de la 3,5 km contrazice FBI-ul în cazul atentatului asupra l…

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani

5 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)