Armata ucraineană înaintează în Lugansk, susține guvernatorul regiunii

Armata ucraineană înaintează în Lugansk, susține guvernatorul regiunii

Guvernatorul regiunii din estul Ucrainei, Serhii Haidai, a afirmat într-o postare publicată pe Telegram că forțele ucrainene avansează în regiunea Luhansk, relatează Ukrainska Pravda.

Serhii Haidai susține că forțele ucrainene avansează în Luhansk. FOTO Ukrainska Pravda

Haidai a precizat , de asemenea, că nu este vorba despre o operațiune rapidă: „Nu trebuie să vă așteptați la o operațiune rapidă. Dar sunt sigur că, în viitorul apropiat, Statul Major General ne va aduce vești bune”.

Mergem treptat înainte (în direcția Svatovo-Kremennaya – n.r.). Cu toate acestea, rușii au reușit să desfășoare o cantitate imensă de echipamente și personal acolo: atât proaspăt mobilizați, cât și condamnați, și ai lui Kadîrov, și trupe regulate, și o parte din parașutiști, care au fost transferați din direcția Herson” , a declarat guvernatorul regiunii Luhansk.

În plus, Haidai a declarat că iarna aceasta va fi esențială pentru „rezolvarea” situației din direcția Luhansk , menționând că își dorește ca până la sfârșitul anotimpului rece, trupele ucrainene să ajungă cel puțin la granița regiunii.

Mai mult decât atât, acesta a învinuit trupele ruse că încearcă să epuizeze soldații ucraineni care luptă în Luhansk, punându-i pe „condamnați” și pe mobilizați în prima linie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...