Arme, droguri și femei. Stilul de viață al rapperilor albanezi din UK, un model pentru tinerii din țara est-europeană FOTO VIDEO

Arme, droguri și femei. Stilul de viață al rapperilor albanezi din UK, un model pentru tinerii din țara est-europeană FOTO VIDEO

Cu casele lor în valoare de 600.000 de lire sterline și Rolex-uri cu diamante încrustate, rapperii albanezi par să o ducă bine în Marea Britanie, în ciuda faptului că nu au ajuns niciodată în topuri, relatează Daily Mail.

MGee batjocorește poliția într-un clip video. FOTO via Daily Mail

MGee și Lucii se numără printre zecile de artiști de drill care au strâns mii de abonați pe Spotify și YouTube datorită melodiilor lor, care promovează adesea infracțiunile cu arme de foc și drogurile.

Acest lucru se întâmplă în vreme ce compatrioții lor continuă să domine piața internațională a cocainei , răspândind pe străzile din Marea Britanie acest drog de clasă A și folosind violența extremă, inclusiv execuții.

În postările de pe rețelele de socializare și în videoclipurile muzicale, unele vedete rap par să susțină stilul de viață criminal, deoarece își bat joc de poliția britanică, în timp ce se laudă că dețin pistoale-mitralieră Skorpion și împărtășesc sfaturi despre cum să spargă geamurile mașinilor.

Unii rapperi insistă că nu au nicio legătură cu lumea interlopă. Însă, banda Hellbanianz, de exemplu, este foarte temută pe străzile din Londra și are mulți rapperi în rândurile sale, iar mai mulți membri sunt în închisoare.

Teancuri de bani și mașini de lux

În urmă cu un an, gruparea a stârnit indignare când a lansat un videoclip muzical în care apăreau vehicule blindate care defilau într-un cartier de locuințe.

Acest lucru s-a întâmplat în timp ce „Falcons”, Fabion, „Gucci", Kuci și Azem „Ziro" Dajci s-au filmat în celulele închisorii din Wormwood Scrubs, în timp ce își așteptau sentința pentru comiterea unui jaf și au publicat imagini și filmări pe Instagram și YouTube.

Prezența lor pe rețelele de socializare ar face parte dintr-o campanie elaborată de relații publice pentru a „recruta soldați" din Albania, ademenindu-i cu teancuri de bani și mașini de lux.

image

În urmă cu un an s-a constatat că mulți dintre tinerii albanezi care pleacă în Anglia sunt băieți care cred poveștile traficanților, conform cărora se pot îmbogăți rapid în Regatul Unit, și mulți dintre ei fac acest lucru fără consimțământul părinților.

În aceeași ordine de idei, în această săptămână, într-o poveste publicată pe Instagram postată de rapperul Lucii, care nu și-a dezvăluit niciodată identitatea și nu face parte din banda Hellbanianz, acesta arăta teancuri de bani lângă zeci de iPhone-uri vechi.

Rapperul Lucii

Rapperul Lucii. Foto via Daily Mail

Totodată, a fost văzut circulând pe străzile din Marea Britanie într-un 4x4 de lux, în timp ce își afișa ceasul Rolex încrustat cu bijuterii.

Lucii are 125.000 de urmăritori pe Instagram. Acesta publică imagini cu femei îmbrăcate sumar și videoclipuri în care conduce mașini scumpe.

„Videoclipuri cu instrucțiuni”

Albanezul Ya Goddy, stabilit la Londra, se laudă într-un clip video că a fost urmărit de poliție. În plus, în videoclip este surprins momentul în care este tras pe dreapta și încătușat de doi actori care se dau drept ofițeri de poliție.

De asemenea, MGee batjocorește poliția într-un clip video. În videoclipul piesei sale Chico, MGee este văzut înconjurat de pachete care trebuie să arate ca cele de droguri. Acest lucru vine după ce rapperul albanez Dijonis Biba a ajuns la știri în anul 2020, când a publicat „videoclipuri cu instrucțiuni” pe YouTube pentru a se lăuda cu cunoștințele sale despre cum să se strecoare ilegal în Marea Britanie.

Acesta oferea și sfaturi despre utilizarea actelor de identitate false, aeroporturile unde aceste documente false nu vor fi detectate și informații despre solicitarea de azil. În prezent, se pare că locuiește în Dubai.

În această săptămână, artistul londonez OG Merks a ajuns pe prima pagină a ziarelor fiindcă a batjocorit măsurile drastice adoptate de guvern în ceea ce privește traversarea Canalului Mânecii, într-un nou clip video.

Rapperul ironizează un discurs al ministrului de Interne Suella Braverman în timpul clipului de pe YouTube pentru piesa „Marco From Tropoja". În videoclip, tânărul de 34 de ani poate fi văzut alături de bărbați mascați într-o cameră în care este arborat steagul național albanez.

Rapperul introduce un teanc de bani într-o mașină de numărat, în timp ce pe fundal se poate auzi discursul ministrului de Interne Braverman despre „valul" de albanezi care „abuzează de legile sclaviei moderne".

Deși nu s-a bucurat de succes în topurile britanice, OG Merks are mai mult de 4.500 de ascultători lunari pe Spotify și aproape 3.000 de abonați pe YouTube. Acesta ar locui într-o casă cu trei dormitoare din Bromley, în sud-estul Londrei, care ar valora 600.000 de lire sterline.

Aproape 13.000 de cetățeni albanezi au traversat Canalul Mânecii cu ambarcațiuni mici anul trecut, față de doar 800 în ultimele 12 luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...