Arme și peste 460 de milioane de dolari confiscați de la crima organizată (Interpol)

Arme și peste 460 de milioane de dolari confiscați de la crima organizată (Interpol)

Peste 460 de milioane de dolari și sute de arme au fost confiscate, în principal în Mexic, în cursul unei operațiuni internaționale de luptă împotriva contrabandei, a informat marți Interpol, citat de AFP.

"Această operațiune a sustras milioane de dolari și sute de arme din mâinile crimei organizate și grupărilor potențial teroriste", a afirmat secretarul general al Interpol, Jurgen Stock, citat într-un comunicat al organizației. Sumele de bani urmau să fie trimise în special în "zone de conflict", potrivit documentului.

Organizația nu a dorit să facă precizări în legătură cu acestei grupări și nici despre zonele respective.

Numită "Himera", operațiunea, care a implicat 70 de țări și a fost derulată între 19 septembrie și 17 octombrie, a vizat traficul de arme de calibru mic și de titluri negociabile la purtător (cecuri, cecuri de călătorie, obligațiuni la purtător), a explicat organizația internațională a poliției criminale cu sediul la Lyon (Franța).

Din cele 460 de milioane de dolari (422,4 milioane de euro) recuperați în sume cash și titluri la purtător, 450 de milioane (413 milioane euro) au fost confiscate de către vameșii de la Toluca, în Mexic.

Aproximativ 300 de arme ușoare și de mici dimensiuni, provenite din traficul ilicit, au fost, de asemenea, confiscate în cursul a 229 de percheziții în cadrul operațiunii "Himera", în "zone cheie de frontieră" din țări participante care nu au fost citate.

Operațiunea "Himera" va intra în faza a doua, tot în coordonare cu Organizația Mondială a Vămilor (WCO), vizând să exploateze rezultatele confiscărilor cu scopul de a-i neutraliza pe organizatorii acestui trafic, potrivit Interpol.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!