Armenia: Grupul armat de opoziție care ocupă o secție de poliție a luat ostatici alte patru persoane

Armenia: Grupul armat de opoziție care ocupă o secție de poliție a luat ostatici alte patru persoane

Grupul armat de opoziție care ocupă de 10 zile o secție de poliție din capitala armeană Erevan a luat ostatici miercuri alte patru persoane, respectiv doi medici, un paramedic și o infirmieră, relatează agenția DPA.

Cele patru persoane au fost reținute după ce atacatorii au cerut să li se trimită o echipă medicală în clădire după un schimb de focuri cu autoritățile noaptea precedentă, a declarat presei purtătorul de cuvânt al poliției Ashot Agaronyan.

Ministerul Sănătății din Armenia a condamnat luarea de ostatici.

Zeci de indivizi înarmați au atacat secția de poliție pe 17 iulie luând ostatici mai multe persoane, inclusiv pe adjunctul șefului forței de poliție din Armenia, Vardan Yeghiazaryan.

Agenția armeană de presă Armenpress și alte mijloace media locale au relatat că Yeghiazaryan și alți ostatici au fost eliberați la sfârșitul săptămânii trecute.

Grupul armat a cerut eliberarea lui Jirair Sefilian, liderul opoziției care a militat pentru schimbarea regimului în Armenia și pentru adoptarea unei poziții mai dure împotriva Azerbaidjanului. Sefilian a fost arestat luna trecută sub acuzația de planificare a unor activități teroriste.

AGERPRES/(As — autor: Angela Sârbu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...