#ArmeStrategice SUA aprobă la rândul lor prelungirea Tratatului 'New START' cu cinci ani

#ArmeStrategice SUA aprobă la rândul lor prelungirea Tratatului 'New START' cu cinci ani

SUA au aprobat la rândul lor miercuri prelungirea Tratatului 'New START' cu Rusia pentru o perioadă de cinci ani, a anunţat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, relatează Reuters şi AFP.

"Prelungirea Tratatului 'New START' asigură că avem limite verificabile pentru ICBM (rachete balistice intercontinentale), SLBM (rachete balistice lansate de pe submarine) şi bombardiere grele până pe 5 februarie 2026", a menţionat Blinken într-un comunicat.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a anunţat luna trecută că va prelungi Tratatul 'New Start'. Tratatul pentru controlul armelor, care urma să expire pe 5 februarie, limitează la 1.550 fiecare numărul de focoase nucleare strategice pe care le pot desfăşura SUA şi Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat la 29 ianuarie prelungirea cu cinci ani a Tratatului 'New START' privind limitarea arsenalelor nucleare, care fusese ratificată de cele două camere ale parlamentului rus în aceeaşi săptămână.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria