Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Armstrong (Ford): Vom primi în uzina de la Craiova 976 de noi angajați pentru producția modelului EcoSport

Vicepreședintele și directorul operațional Ford Europa, Steven Armstrong, a afirmat vineri după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că reprezentanții grupului sunt mulțumiți de sprijinul primit din partea Guvernului și autorităților locale, iar în această perioadă vor fi primiți în fabrica de la Craiova încă 976 de angajați în vederea pregătirii producției modelului EcoSport care va fi lansat în toamna acestui an.

"Suntem foarte mândri de echipa noastră de aici și de tot progresul înregistrat în fabrica noastră în ultimele luni ale acestui an și suntem foarte bucuroși să putem primi în uzina noastră încă 976 de noi angajați în vederea pregătirii producției modelului EcoSport a cărei lansare va fi în toamna acestui an. Am avut ocazia să avem o discuție cu domnul prim-ministru care a fost extrem de productivă și suntem foarte mulțumiți de sprijinul pe care l-am primit din partea Guvernului României și a autorităților locale și așteptăm în continuare să avem o lansare cu succes și să creștem în continuare afacerile noastre și prezența noastră aici", a spus Steven Armstrong.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, vineri, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford și a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei pe tema infrastructurii în perspectiva demarării producției SUV-ului EcoSport, că la sfârșitul lunii mai se va finaliza documentația pentru proiectarea și execuția autostrăzii Craiova-Pitești, iar lucrările ar putea fi demarate la începutului anului viitor.

"I-am anunțat pe reprezentanții Ford că, la sfârșitul lunii mai, documentația pentru proiectare plus execuție (a autostrăzii Craiova-Pitești — n.r.) va fi finalizată, astfel încât se va putea lansa spre licitație. Asta ne face optimiști, gândindu-ne la anumite termene, iar în toamna acestui an vom avea câștigătorul acestei licitații. Și cu toate termenele, cea mai lungă perioadă ar fi ca la începutul anului viitor să înceapă efectiv execuția drumului dintre Pitești și Craiova, extrem de important nu doar pentru Ford, dar și pentru Ford, și pentru Craiova, și pentru oameni", a spus Grindeanu.

Premierul a afirmat că este important ca marile companii care creează locuri de muncă, cum este cazul Ford, să găsească în România un mediu atractiv pentru a se putea dezvolta.

"Salut extinderea companiei Ford în Craiova în perioada următoare cu aproape 1.000 de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult, tocmai pentru a da un semnal de încurajare. Este foarte important pentru noi ca marile companii mondiale să găsească în țara noastră un mediu atractiv, să putem veni în întâmpinare, astfel încât afacerile pe care le-au deschis, așa cum e cazul Fordului la Craiova, să se poată dezvolta, iar lucrul acesta se întâmplă", a spus Sorin Grindeanu referitor la anunțul făcut de Ford România potrivit căruia va recruta 976 de noi angajați pentru producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport la fabrica din Craiova care va începe în toamna acestui an.

Ford România va angaja 976 de operatori de bază și calificați în vederea lansării producției EcoSport, actualul număr de angajați de la fabrica din Craiova, atât în zona de asamblare a vehiculelor, cât și în cea de producție a motoarelor fiind de 2.715 persoane. Procesul de selecție a noilor angajați a început în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie, iar din luna august aceștia vor începe un program de formare în cadrul companiei.

Din 2008, anul achiziției uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în operațiunile de producție pe care le deține în România. La Craiova sunt produse în acest moment atât polivalentul Ford B-MAX, cât și motorul 1.0 EcoBoost, singurul care a reușit să câștige premiul Motorul Internațional al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi.

AGERPRES / (A — autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frățilă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Derută șobolănească la Antena 3! Bunicul Luizei l-a făcut muci în direct pe Nicolicea! R.Dumitrescu mai că făc…

2 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

3 CULISE / De ce tace Iordache? Păi șeful de la Permise e omul lui. Dar și nașul avocatei lui Dincă! Cumpănașule, …

4 Mafia PSD / Fostul șef al Poliției Caracal urma să fie reținut într-un dosar de cămătărie instrumentat de DIICOT…

5 Viitoarea președintă a USR spune adevărul despre Dan Barna / „Cu mine președinte, USR nu va negocia niciodată în…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet