„Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

„Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

Europarlamentarul USR-PLUS Ramona Strugariu o critică dur pe Olivia Steer. Aceasta a comentat faptul că Olivia Steer a scris pe pagina sa de Facebook că ea nu îşi va face nici examen Papanicolau, nici mamografie, acesta fiind două investigații recomandate de doctori pentru depistarea cancerului de col uterin şi a cancerului la sân.

„A venit din nou acea perioadă specială a anului când iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundiţe roz”, a scris Olivia Steer.

Europarlamentarul Ramona Strugariu spune că Olivia Steer este ameninţare pentru sănătatea publică și că se va gândi ce soluții există pentru a putea fi oprită, scrie Gândul.

„În fiecare an mor peste 2000 de femei în România din cauza cancerului de col uterin, iar peste 80% dintre cancerele la sân sunt descoperite foarte târziu, în stadii în care vindecarea nu mai e posibilă, ci doar o prelungire a supravieţuirii. Asta se întâmplă tocmai pentru că nu avem un ecosistem medical bazat pe prevenţie, pentru că nu avem suficientă educaţie pentru sănătate, pentru că mai avem atât de multe de făcut aici, iar vocea fiecărui potenţial multiplicator de mesaj din spaţiul public ar trebui să ajute acest demers. Suntem pe locul întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin – iar pentru asta există vaccin.

A venit acea vreme specială a anului în care aş vrea să îi spun Oliviei Steer că eu o consider o ameninţare pentru sănătatea publică şi că mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a putea fi oprită. Şi că ce face ea este o ofensă, pur şi simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite, pentru care o lume întreagă caută soluţii”, a scris Ramona Strugariu.

„Aş vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

„E acea perioadă specială a anului în care mai vreau să îi spun Oliviei că am trecut, la rândul meu, prin nişte spaime legate de un potenţial astfel de diagnostic. Iar singurul lucru care m-a ajutat a fost faptul că am fost la medic şi am făcut investigaţii complete, cu tot cu mamografie şi Papanicolau şi că sunt recunoscătoare pentru că există astfel de posibilităţi de investigare medicală şi pentru tot progresul ştiinţei. Fac astfel de investigaţii anual.

E, în sfârşit, acea perioadă specială a anului în care vreau să mărturisesc că, dacă până astăzi, am mai avut mici strângeri de inimă gândindu-mă să o cataloghez în vreun fel, cu fabulaţiile ei alternative cu tot, astăzi aş vrea să îi spun că o consider o imbecilă. Şi un pericol. Şi să le rog pe acele femei care ajung să îi citească pagina să meargă la medic, să îşi facă analize şi controale periodice, să fie responsabile şi să îşi ocrotească viaţa, în pofida sfaturilor Oliviei. Vă mulţumesc pentru că faceţi asta”, a mai scris europarlamentarul Ramona Strugariu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile