Așa arată câteva dintre proprietățile lui Cumpănașu. Suspect, a trecut în declarația de avere o datorie de 300.000 de euro care nu există!

Așa arată câteva dintre proprietățile lui Cumpănașu. Suspect, a trecut în declarația de avere o datorie de 300.000 de euro care nu există!

Așa arată câteva dintre proprietățile lui Cumpănașu. Suspect, a trecut în declarația de avere o datorie de 300.000 de euro care nu există! Fotografiile au fost publicate de jurnalistul Ovidiu Vanghele pe  investigatiimedia.ro .

Vanghele a investigat și așa-zisa datorie de 300.000 de euro declarată de Cumpănașu. Care, spune cel care ar fi trebuit să primească banii, a fost achitată acum câțiva ani!

Alexandru Cumpănașu, candidat independent la președinția României, a uitat că a rambursat un împrumut de 300.000 de euro luat de la un prieten, așa că l-a trecut la „pasiv” în declarația de avere depusă în contextul candidaturii sale.

Cei 300.000 de euro i-a luat de la Alex Ferariu, un fost jurnalist care, în 2015, a lăsat presa pentru afaceri. Ferariu a ajuns apoi consilier de ministru la Economie, IT-ist șef la Transelectrica, apoi în Corpul de Control al Ministerului Economiei, cu o trecere scurtă printr-o poziție de consilier de secretar de stat la Educație. În toate aceste calități oficiale, Ferariu a fost obligat să-și declare averea, însă niciodată nu a menționat nimic despre vreun împrumut de 300.000 de euro pe care i l-ar fi acordat lui Cumpănașu.

Prieten declarat al lui Alexandru Cumpănașu, mason de frunte și vicepreședinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, Ferariu s-a întors de câteva luni în presă, de care, spune el, îi era teribil de dor.

„Și eu am fost la fel de surprins, ca și dumneavoastră (să aflu că Alexandru Cumpănașu a trecut în declarația de avere din 2019 respectivul împrumut, n.r.), pentru că acel împrumut s-a terminat de restituit la sfârșitul lui 2016. El era prevăzut în contract (să fie restituit. n.r.) până în 2022 sau mai devreme. El mi l-a restituit mai devreme, așa că, din punctul meu de vedere, în 2017 nu mai aveam nimic de recuperat de la el”, a explicat Feraru lipsa oricărei mențiuni din declarațiile personale de avere, toate depuse începând cu anul 2017.

 Și, totuși, de ce scrie Alexandru Cumpănașu în declarația de avere de avere din septembrie 2019 despre împrumutul stins în urmă cu trei ani? 

„Întrebați-l pe el. Eu am luat legătura cu el, i-am reamintit lucrul acesta și a admis că așa este. Mi-a promis că va face o modificare în declarația sa de avere, căci are termen legal să o facă”, a mai spus Ferariu.

A adăugat apoi câteva nuanțe legate de „contractul” încheiat în legătură cu acel împrumut. Întrucât este „un om foarte corect”, Alexandru Cumpănașu a cerut ajutorul unui avocat pentru completarea declarației de avere, acesta din urmă fiind cel care a trecut în document mențiunile despre împrumut, având în față contractul ce prevedea rambursarea până în 2022, dar necunoscând realitatea rambursării lui.

Și nu a uitat să închidă cercul, precizând că nici el nu mai are acel contract. „Am distrus și eu originalul meu, cu ocazia stingerii imprumutului, așa cum era și normal”, a adăugat Ferariu.

Chestionat de Centrul de Investigații Media în legătură cu acest împrumut, mai ales că cea mai importantă dintre firmele sale se află în faliment și are datorii de aproape 300.000 de lei la Fisc, Ferariu a ales să păstreze taina.

„E treaba mea de unde am avut banii, sint persoana fizică și, până la momentul respectiv, n-avusesem treaba cu nicio instituție de stat, îmi vedeam liniștit de afacerile mele”, a răspuns acesta.

Până la momentul publicării acestui text, declarația rectificativă a lui Cumpănașu în legătură cu zisul împrumut nu fusese publicată, scrie Ovidiu Vanghele pe  investigatiimedia.ro .

Declarația de avere a lui Cumpănașu:


Casă Cumpănașu


Casă Cumpănașu


Casă Cumpănașu


Casa fostei partenere


Casa fostei partenere



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…