Așa arată lașitatea și nemernicia în politică. Iohannis, ai călcat în picioare și ziua de 16 noiembrie...

Așa arată lașitatea și nemernicia în politică. Iohannis, ai călcat în picioare și ziua de 16 noiembrie...

Treceți lașitățile în dreptul președintelui Iohannis, nemerniciile la ceilalți. Ultima lașitate: numirea Ecaterinei Andronescu, groparul învățământului românesc și campioana călcatului pe cadavre pentru a ajunge din nou ministru. Profesorul de fizică, președintele ”României educate”, marele proiect pe care nimeni nu l-a văzut încă de la câștigarea mandatului, a semnat vineri decretul de numire pe tăcute, așa cum a înghițit toate celelalte orori comise de PSD. Fără să scoată un sunet, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Nu știu dacă înțelegeți exact grozăvia momentului. Educația este marele proiect prezidențial. A nu schița nici un gest pentru a opri căderea educației în mâinile unui politician care a dovedit în trei rânduri cât de rău poate face reprezintă un act de lașitate pură, de indiferență sau de frică. Nimic nu-l poate justifica. În educație, efectele răului comis acum se întind pe generații întregi. Cu figura ei de bunicuță sfioasă, Andronescu a ucis cu fiecare mandat viitorul școlii românești iar azi vine să arunce ultimele lopeți de pământ.

Însuși președintele Klaus Iohannis a părut să aibă o tresărire de conștiință acum trei zile când a sugerat opiniei publice că o va respinge. ”Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru învățământ. Ei, vă spun, aici o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult”, a declarat șeful statului pe, ghinion, 13 noiembrie. Azi am aflat că ”un pic mult mai mult” durează doar trei zile, asta și pentru că înainte să deschidă gura președintele n-a aflat că interimatul nu poate dura 45 de zile fără a putea fi prelungit.

Nimic nu-l împiedica însă pe șeful statului să o respingă pe Andronescu acum una, două sau acum trei zile când PSD a anunțat propunerea și să ceară altă nominalizare. Unii vor spune că risca să primească o propunere și mai rea. Greu de imaginat ce înseamnă, totuși, ceva mai rău decât Andronescu la Educație. Nu cred că s-a inventat încă o calamitate mai eficientă. Așa că revine întrebarea: de ce? Dacă nu din lașitate, mai rămân două posibile explicații: din comoditate sau de frică, de groaza lui Dragnea. L-au paralizat după șirul de atacuri și amenințări cu plângeri penale?

Cam atât despre lașități. Spectacolul nemerniciei însă este cu adevărat unic. Andronescu, mimoza prefăcută, de o aparentă inocență politică, ștergea pe jos în ziua de 14 august cu guvernul și cu Dragnea. Pe data de 13 noiembrie, adică după numai trei luni, accepta să intre într-un guvern despre care tocmai a spus că ”nu o reprezintă” propusă chiar de Liviu Dragnea. Lui i-a solicitat în celebra scrisoare deschisă către pesediști ”să facă un pas în spate, să se retragă din fruntea partidului”. Vă puteți imagina ceva mai josnic, o nemernicie mai mare, o nevertebrată politic mai dezgustătoare decât Andronescu?

Tabloul decăderii conține însă detalii care merită psihanalizate. Anunțul că Dragnea a propus-o pe Andronescu la Educație l-a făcut Firea, cea care a susținut-o în trecut pentru același post de ministru, dar a fost refuzată de același cinic lider PSD. Acum, după ce Firea a intrat în conflict cu liderul suprem, Andronescu a devenit foarte nimerită pentru Educație, iar primarul general constată că trădarea merge chiar mai departe. Dragnea și-ar dori să o pună pe Andronescu în locul ei, la șefia PSD București.

Și să nu vă mirați dacă, într-o bună zi, Ecaterina Andronescu va întoarce din nou armele împotriva lui Liviu Dragnea, în caz că primește toate asigurările că va ajunge într-o bună zi prim-ministru. Doar a trecut Oceanul pentru a se pune la dispoziție, pentru a-și face puțin lobby la Departamentul de Stat și pentru a le transmite americanilor că, dacă vreodată vor căuta un premier serios, de bază, se sacrifică.

PS: Așa cum au remarcat mai mulți cititori, Klaus Iohannis și-a făcut un frumos cadou de 16 noiembrie, ziua în care a câștigat în urmă cu patru ani turul doi al alegerilor prezidențiale în fața lui Victor Ponta.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...