Unii dintre suceveni au fost atât de încântaţi de desingnul futurist al aparaturii din dotarea sălilor încât au spus că seamănă cu imaginile din celebrul film „Star Trek”.

Sălile au fost amenajate în pavilionul D al spitalului nou, printr-o supraînălţare, noul bloc operator având o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi.

Noul bloc operator are 4 noi săli de operaţie.

FOTO Oana Şlemco

Sălile sunt dotate cu aparatură de ultimă generaţie, nu doar în ceea ce priveşte partea de intervenţie chirurgicală, ci şi pe partea de igienă şi sterilizare. Noile săli au sisteme de climatizare, de spălare şi dezinfectare a pereţilor, a instrumentarului.

FOTO Oana Şlemco

În Spitalul Judeţean Suceava sunt acum în total 15 săli de operaţie. Noul bloc operator a fost construit pentru că înainte de pandemie medicii spitalului efectuau 10.000 de intervenţii chirurgicale într-un singur an şi era nevoie de extinderea spaţiilor.

FOTO Oana Şlemco

Investiţia a fost gândită şi începută de vechiul manager al spitalului, Vasile Râmbu. Finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean Suceava. Lucrările au fost executate în anul pandemic 2020.