Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

Podul de la Lainici, din Defileul Jiului, începe să prindă serios contur. Podul este construit pe Drumul Naţional 66, care leagă zona Olteniei de Ardeal.

Este un pod cu arc, soluția aceasta fiind aleasă de constructor pentru a respecta arhitectura vechilor poduri construite în zonă.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri au făcut publice imagini surprinse din dronă care arată stadiul avansat al lucrărilor. Potrivit constructorului, podul ar putea fi inaugurat înainte de termenul avansat inițial, adică la sfârșitul acestui an.

Construcţia podului a început în vara lui 2020, după o serie de întârzieri cauzate de anumite probleme de proiectre care au trebuit să fie remediate, iar acum a ajuns într-o fază importantă: turnarea betonului la unul dintre arcuri, scrie adevarul.ro .

„Au început lucrările de betonare ale arcului podului pe pe DN 66, km 105+250, zona Lainici. Doar pentru un singur arc se toarnă peste 125 m³ de beton şi s-au folosit peste 13 To de fier pentru armătură“, au trasmis reprezentanţii Direcţi Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) Craiova.

Noul pod va avea o lungime de 75 de metri Noul pod peste râul Jiu va avea o lungime de 75 de metri şi va duce la eliminarea restricţiilor de circulaţie care există în momentul de faţă la podul provizoriu pe care se circulă pe o singură bandă, scrie adevarul.ro.

Contract de aproape 20 de milioane de lei

CNAIR a semnat contractul de executie lucrări pentru obiectivul: “Reabilitare DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000- km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mânăstirii Lainici”, cu ofertantul desemnat câștigător Asocierea S.C. FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L.

Valoarea contractului este de 19.872.901,81 lei fără TVA. Durata contractului este: 12 luni perioada de execuție a lucrărilor, 96 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Obiectivul prevede reabilitarea DN66 prin reamenajarea sectoarelor cuprinse între km 105+000 – 105+580 și km 106+220 – km 106-965 cât și construirea unui pod nou peste râul Jiu de la Meri, poziționat la km 105+250, în conformitate cu standardele românești și europene pentru traficul prevăzut, asigurând un grad sporit de siguranță a traficului, scrie gds.ro .

„Investiţia este în grafic şi suntem mulţumiţi de lucrările care au fost realizate“, a spus Cristi Tudor, responsbilul de relaţia cu mass media din partea DRPD Craiova.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

2 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

3 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?

4  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

5 „Nu va mai reveni pe teren”