Așa de sclav era Baconschi?/„L-am văzut așteptând. Pe mine m-a băgat înainte”

Așa de sclav era Baconschi?/„L-am văzut așteptând. Pe mine m-a băgat înainte”

Poetul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, cum a văzut la ușa Elenei Udrea, pe vremea când era ministru al Turismului, mai mulți politicieni cunoscuți, printre care și ministrul de Externe Teodor Baconschi. „Ea era cureaua de transmisie a partidului către Băsescu”, spune Dinescu.

”Eu îmi amintesc, pe vremea în care era ministresă la Turism, am fost odată în audiență, pentru că drumul de la Cetate era plin de hârtoape. Doi km. Primăria era de acord să asfalteze, dar se stătea la coadă. Elena Udrea m-a primit imediat. Mă simpatiza, deși făcusem mișto de ea în revista Plai cu boi. Apăruse atunci lozinca: Fapte, nu vorbe! Eu am pus-o pe Elena Udrea pe copertă cu sânii goi – un trucaj – și am scris: Lapte, nu vorbe! A gustat gluma. Avea umor.

Dar altceva vreau să spun, nu de lapte. La coadă la ea erau câteva personaje celebre în guvernul României, veneau în audiență la ea. Baconski, de exemplu. L-am văzut așteptând. Pe mine m-a băgat înainte. Ea era cureaua de transmisie a partidului către Băsescu”, a povestit poetul Mircea Dinescu în emisiunea Insider politic, de la Prima TV.

Întrebat dacă i-a rezolvat problema, Mircea Dinescu a răspuns: ”Da, a dat telefon la primar. A rezolvat, țac-pac!”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...