Așa e!

Așa e!

Reportaje-Live:  AM RAMAS ULTIMUL SA STING LUMINA

Ieri au mai plecat niste prieteni definitiv din tara in Danemarca. Cu un copil dupa ei de clasa a doua. Nu stiu limba si sunt constienti ca nu fug cainii cu covrigi in coada dar au ales cu toate riscurile sa plece. "Este ultima noastra sansa RL, peste cativa ani vom fi prea batrani, PLECAM MAI MULT PENTRU COPIL"

Un alt prieten a ajuns la urgenta zilele trecute si a fost internat in spital. Este stricat singurul RMN-ul vechi si nu ii pot face analizele iar CT nu este decat la privat si cu liste asteptare de minim o saptamana. Degeaba medicii sunt foarte OK si fac tot posibilul daca la unul dintre cele mai mari spitale din tara, centru universitar nu merge un instrument de baza. A jurat de pe patul de spital ca dupa ce scapa pleaca din Romania. Are o firma de soft cu 16 angajati. La cum il cunosc nu este o reactie de moment. Era unul dintre cei convinsi sa lupte aici.

Unui alt prieten i-au venit copiii dintr-o tabara de la munte cu capuse. Nu le-a vazut nimeni cateva zile sau nu i-a pasat. A dus copiii direct la urgenta. La urgenta doctorii au scos capusele si au recomandat antibiotice. Pentru ca zona se inrosise prietenul meu a intrebat daca poate face undeva analize capuselor pentru a vedea daca sunt purtatoare de Borelia. Medicii au inceput sa rada "nu aveti unde sa faceti o astfel de analiza, unde va credeti domnule in Germania?". Chiar se intorsese din Germania sa isi faca un business aici de vreo 3 ani. Isi va muta familia inapoi in Germania iar el va face naveta intre sediul din Germania si ce va ramane din cel din RO daca va mai ramane ceva si aici.
Stiu ca nu ii pasa nimanui de ce scriu aici, de faptul ca pleaca oameni smart, ca firme sanatoase vor plati taxe in alte tari. Cui ii pasa de cei 6-8 oameni civilizati si inteligenti din bula mea care vor parasi tara zilele acestea?

Nu stiu cum e in bula voastra dar in a mea mai sunt eu si inca vreo doi si din ce in ce mai liniste. Restul au plecat care incotro.

Stau in pat cu ochii in telefon de vreo ora si citesc ca 10% din copiii care se nasc in Romania au mame minore. Va dati seama cam ce acces la educatie vor avea...

Daca pana acum dezastrul demografic il simteam punctual, cel putin eu, il simt foarte dur in ultima vreme. De la faptul ca incet, incet in bula mea raman ultimul "sa sting lumina" pe aici pana la faptul ca nu gasesti sa angajezi pe nimeni, serviciile sunt la pamant din lipsa de personal si peste toate acestea planeaza umbra horror a coruptiei, nepotismului si unei categorii de politicieni penali, pensionari speciali, afaceristi abonati la contracte cu statul, functionari care calaresc fara mila o societate fara repere sau valori, aflata in dezintegrare.

Nu mai este timp de opinii docte sau de semnale de alarma. Din punctul meu de vedere este ultima sansa pentru tara aceasta sa mai faca ceva. Daca la alegeril parlamentare si locale Romania nu reuseste sa schimbe clasa politica e game over.

Este oricum mult prea tarziu dar nimeni nu va mai ramane in Romania inca 4-5 ani cu figurile astea incompetente, corupte si sinistre la guvernare si in parlament.

Imi zicea un prieten american ca asteptam prea mult de la guvern, de la clasa politica si ca acordam o importanta politica prea mare clasei politice in general. Din pacate prietenul meu nu are cum sa inteleaga ca Romania e in coma si ca singura solutie este politica. Ei de ce se uita inspre autoritati cand un uragan loveste Orleans-ul?

Romania este intr-un uragan demografic si de valori de ani de zile si suntem chiar pe ultima suta de metri inainte de colaps.

Alegerile parlamentare sunt ultimul glont pe care il avem si ultima sansa sa schimbam ceva.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”