Așa e!

Așa e!

Reportajeisback : „Dacă vrem sa schimbam ceva trebuie sa pornim de la realitate. O realitate dura. România nu are elite intelectuale. Tara asta a fost drenata de elitele intelectuale de mai multe ori și ma opresc doar la ultimii 100 de ani. România ca stat a pornit din start cu un handicap educațional imens. Prima universitate românească a fost înființată în 1860 la Iași. Alte state aveau deja universități de 500 de ani. La 1890 Suedia avea rata de alfabetizare de 99%. La 1939 România avea rata de alfabetizare de 34.5%. Aveți idee cât este azi în 2021 rata reala de alfabetizare?
Putinii intelectuali pe care ii aveam, în general școliți în afara României, au fugit la venirea comunismului iar cei care au încercat sa reziste au murit în închisorile comuniste. Chinuit, în comunist, s-a mai format o pătură anemica de intelectuali care au plecat în masa imediat după revoluție.
De 4 ani trăim al 3 lea val de plecări în masa. Oamenii inteligenți părăsesc în liniște tara. Oamenii care ar putea schimba ceva, care ar putea reforma societatea pleacă. Nu o spun cu emoție. Este doar constatare. Fiecare este liber sa aleagă ce viitor vrea pentru el dacă mediul în care s-a născut ii limitează potențialul.
De aici trebuie pornit. De aceea va simțiți sufocați. Ce a rămas aici este o societate rămasă fără pilonii de stabilitate. Fără educație nu exista cultură serioasa. Fără o poveste comuna și valori nu exista popor.
Cine suntem noi acum fără cultura, fără repere. România este ca un vas gol umplut de oricine cu orice pentru ca nu exista o conștiința sociala puternica care sa stabilească. Putinii intelectuali rămași sunt voci disparate și marginalizate atunci când mai sunt voci. Trăind în bulele noastre ne miram când vedem o clasa politica execrabila dar uitam ca ei sunt imaginea unei societăți degradate. Pe acest fond social prinde perfect o retorica bazata pe religii, subcultura tiganeasca, manelizarea, naționalismul orb.
Cui cereți voi sa înțeleagă medicina sau ideea de vaccin? Celor care sunt certați cu cititul? Sa fim serioși. Suntem supărați ca ciobanii pe oi.
Trăim în bulele noastre și ne învârtim în cerc. Vor mai pleca mulți oameni deștepți din România. Și nu condamn pe nimeni. Nu poți cere nimănui sa trăiască aici când are alternative. Dar cei care rămânem pe aici trebuie sa gândim un pic diferit și sa organizam rezistenta. Problema cu organizarea vine din încredere. Pentru ca nimeni nu mai crede în nimeni. Este perfect explicabil sa fie asa. Și organizarea vine cu obiectiv iar obiectivul nu poate fi anti, nu poate fi negativ. Care este povestea noastră cu care putem vrăji masele?
Deci datele problemei sunt simple. Sunteți putini, dezbinați, trăiți în bule sufocați de dezinformare și de o societate în degradare continua. Aveți o problema de încredere și va gândiți ca intotdeauna exista un interes. Cineva vrea sa va manipuleze. Și istoric chiar asa a fost.
Ce soluții sunt? Sa lași totul balta? Scăpa cine poate? Da, este o soluție dar regretul de a nu face ceva, de a accepta tăcuți trebuie sa fie mare decât frica de a eșua.
Este o vorba care spune dacă vrei sa mergi repede mergi singur, dacă vrei sa mergi departe mergi în echipa.
Dați un like la pagina asta măcar sa vedeți și alta perspectiva dacă speranța e doar un moft.”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante