Așa o fi? Pare un avertisment venit dinspre învingătorii din SRI pentru învinșii din SIE!

Așa o fi? Pare un avertisment venit dinspre învingătorii din SRI pentru învinșii din SIE!

Așa o fi? Pare un avertisment venit dinspre învingătorii din SRI pentru învinșii din SIE! Se pare ca, in zilele ce au trecut, am asistat la una dintre cele mai spectaculoase operatiuni de tip „troll” din istoria serviciilor secrete de la noi. Servicii care, cu toata mobilizarea lor, cu siguranta nu ar fi reusit sa dea o asemenea lovitura fara un real spijini logistic informational din partea partenerilor nostri strategici. Oricum, cert este ca o mana de fosti „acoperiti total”, sau „ghost”, asa cum sunt denumiti in sistemul american si care au facut parte din experimentala unitate 256 din cadrul Serviciului de Informatii Externe au muscat momeala de a lua de bune asigurarile date ca vor reveni din nou atat pe prim-planul scenei politice, dar si la butoanele catorva servicii secrete de la noi, scrie Cătălin Tache, ofițer cu legitimație, în  Național.

Asa ca, impinsi de la spate atat de mirajul oblojirii orgoliilor ranite, cat si de asigurarile ca vor fi puternic sprijiniti de peste Ocean pentru a defila cu „proiectul Grindeanu”, acestia au riscat totul pe o singura carte, uitand prea repede ca, totusi, au fost zvarliti afara din sistem, in urma cu cativa ani buni, ca niste „masele stricate”. Drept urmare, dupa ce s-au intors de la intalnirea de taina din clubul „E11LEVEN” din Miami, la care au participat George Maior, Victor Viorel Ponta, un alt ministru din cabinetul acestuia si doi consilieri ai democratilor americani si unde s-a pus pe hartie componenta viitorul „Guvern Banicioiu”, membrii gruparii au asteptat un semn pentru a se sui si acapara scena politica. Ceea ce au si facut, numai ca dupa ce li s-au aprins inclusiv reflectoarele, Ponta si acolitii s–au trezit ca lipseste sufleorul care sa le sopteasca ce au de facut in continuare. Si uite cum, pornind de la aceasta manipulare care tine de ABC-ul intelligence, o intreaga generatie din serviciile secrete romanesti, indiferent din ce structura sau grupare rivala fac parte, este pe cale sa-si rupa definitiv gatul. Iar operatiunea „Ghost 256” pare sa fie un ultim semnal dat pentru toti „acoperitii” traditionali din politica, presa sau mediul de afaceri si pentru papusarii lor din sistem ca, gata, vremurile s-au schimbat si cine nu s-a suit in „barca buna” nu vor mai avea o a doua sansa de a se retrage linistiti la mal.

Ponta s-a dus pe fenta

Fostul premier poate fi acuzat de orice, dar nu si de lipsa experientei politice. Si, uite totusi ca s-a dus pe fenta si si-a dat  seama deja prea tarziu ca nu a fost, la randul lui, decat o alta „rama” politica, adica momeala pregatita pentru a o musca inclusiv sefi ai unor importante structuri informative.  Insa cum ordinul de reacticvare nu a fost dat pe „linie politica”, ci de pe „ruinele” unitatii 256, probabil ca Victor Ponta chiar a fost convins ca, gata, s-a intors roata, si el cu Daniel Constantin sunt alesii Administratiei Trump. Culmea este ca si ditamai sefii de servicii, care dadeau la randul lor asigurari ca „nimeni nu se atinge de Grindeanu, ca e proiectul americanilor” si-au dat seama apoi ca lucrurile sunt totusi ceva mai complicate. Si ca lipsa de experienta si de relatii personale dezvoltate de-a lungul anilor nu poate fi suplinita de functia detinuta. Cert este ca fostul premier s-a suit increzator pe scena politica, l-a dat la o parte chiar si pe Grindeanu, fiind gata pregatit sa instaureze triumviratul Ponta-Maior-Banicioiu. Dar cum aici deja lucrurile sunt  lamurite cu „sprijinul american” de care ar fi trebuit sa beneficieze acestia, mai interesanta este unda de soc care va fi propulsata in sistem. Si care va duce nu doar la „lichidarea definitiva” a „fantomelor” de la unitatea 256, dar si la destructurarea altor grupari din sistem. Culmea, nu reunite in jurul unor anumite structuri, ci a unor persoane care isi declarasera deja hegemonia personala asupra serviciilor secrete.

Vai de „acoperirea” lor

Inca de pe vremea Securitatii, cei de la DIE se specializasera in folosirea de „acoperiti totali” , carora li se incredintau cele mai sensibile misiuni. Iar rezultatele acestor „fantome” nu doar ca au fost remarcabile, dar decidentii regimului Ceausescu chiar puteau sta astfel linistiti ca, in lipsa oricarei adeziuni a acestora la structurile sale, „nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase”, atunci cand structurile occidentale le faceau vreun repros. Apoi, dupa bulibaseala de la Revolutie, tot cei de la informatiile externe au fost primii care s-au dezmeticit si au apelat din nou la „acoperitii total” coordonati de generalii aflati la butoanele misterioasei unitati „256” din cadrul reorganizatului Serviciu de Informatii Externe. Numai ca, dupa propulsarea in mediile cele mai inalte ale agentilor proprii de influenta, multi dintre acestia au defectat, fiind mai interesati de propriile cariere, decat de interesul statului roman. Asa ca, rand pe rand, unele dintre „fantome”, desi ajunse intre timp nume grele ale statului roman, au fost „ejectate” din sistem. Iata insa ca a fost suficient ca sa li se intinda o nada ca „tara are nevoie din nou de ei” si baietii s-au reactivat. Greseala fatala, reprezentand deja sfarsitul lor politic. Mai grava este insa naivitatea oamenilor din sistem care au pus la randul lor botul la aceasta vrajeala. Si care, pe langa faptul ca ar trebui sa-si ridice imediat caschetele in fata „colegilor civili” care le-au tras-o in halul asta, sa se gandeasca de doua ori inainte de a mai ramane pe functiile de conducere actuale. Nu de altceva, dar uite ca viata in serviciile secrete e tot mai dura si este suficienta o banala operatiune „troll” pentru a destabiliza un intreg sistem care se considera pe mari cai politici…


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front

5 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…