Așa o fi?/Colcăie șopârlele cu damf de Rusia prin PSD...

Așa o fi?/Colcăie șopârlele cu damf de Rusia prin PSD...

Pur și simplu nu poate exista exprimare mai diplomatică față de ”jocul dublu”, ca pe Centură, al autorităților române în fața partenerilor strategici americani! Pentru că la recenta descindere a Kamalei Harris la București, toți bărbații de stat s-au ploconit la gambele vicepreședintelui SUA, garantând nu doar că rămânem loiali parteneriatului strategic… Dar și că România va plusa cu construcția a și mai multor reactoare nucleare – mai mici sau mai mari – decât cele prevăzute în acordurile inițiale a fi construite de companii americane.

Iulian Iancu, în locul lui Chiriță…

Numai că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, la această oră se poartă un adevărat război de gherilă diplomatică pentru schimbarea actualului director Cosmin Ghiță din fruntea Nuclearelectrica! ”Bomba” fiind că acesta ar urma să fie înlocuit cu electricianul Dumitru Chiriță! Șeful ”pe ducă” al ANRE și care tocmai ce își pierde statutul de ”baronul Energiei” în urma protestelor vehemente ale Agențiilor de informații de peste Ocean! Cele care au sesizat și partea română nu doar de afacerile derulate cu GAZPROM prin intermediari, inclusiv conturile alimentate din Mexic, dar și de ”indiciile temeinice” cum că acesta ar fi pur și simplu ”omul Moscovei”!

După Iancu, Chiriță!

Șocul fiind unul cu atât mai mare pentru partenerii americani, cu cât ”iminenta” numire a fostului sindicalist electrician Dumitru Chiriță la conducerea Nuclearelectrica ar urma să se producă concomitent cu înscăunarea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE! De parcă ai zice că nu CIA, ci GRU a câștigat războiul din Ucraina! Ceea ce nu face decât să justifice și mai mult reacția vehementă a diplomaților americani care, alertați de Agenție au solicitat ”de îndată” explicații părții române cu poziția statului român. Același stat care, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe trimite ajutoare financiare în regiunile separatiste Luhansk și Donețk… Iar la conducerea ANRE și Nuclearelectrica tocmai ce sunt pe cale să pună doi ”dinozauri” precum Iulian Iancu și Dumitru Chiriță!

Chiriță, în locul lui Ghiță la Nuclearelectrica…!

Securitatea energetică a României urmând a fi astfel asigurată de doi ”rusofili”, după cum au alertat inclusiv structurile contrainformative românești de nenumărate ori. Și asta în contextul în care, după cum dezvăluiam chiar ieri, invazia rusă din Ucraina nu este decât un nou front deschis în ”războiul gazelor” care scindează întreaga omenire între ”lumea liberă” și axa Beijing – Moscova – Ankara!

”Miroase a ruble”…

Astfel titram ”lovitura” din 19 octombrie 2020… Atunci când dezvoltam cum ”Baronul Energiei” Chiriță a fost prins în afaceri cu gaze cu mexicanii! Astfel că decidenții români care chiar în aceste zile forțează numirea lui Chiriță la Nuclearelectrica nu au cum să se scuze că nu au știut.. Pentru că au fost informați! Și, dacă au uitat cumva între timp, le aducem aminte… Acum, înainte de a își pune semnătura pe numirea lui Chiriță, una care poate duce la un incident diplomatic fără precedent cu Statele Unite ale Americii! Și într-un moment ca acesta, în care decidenții politici ar trebui să se ferească ca de tămâie de sabotarea parteneriatului strategic…

Deci, să nu uităm că numele electricanului pus de Liviu Dragnea în fruntea ANRE a fost identificat de structurile contrainformative românești în ”ițele” unei suspecte afaceri energetice pe axa Mexic – Cipru – Polonia. Una care mirosea puternic, încă de atunci, a ”rublele Moscovei”… Însă lui Chiriță nici că i-a păsat de consecințele detonării scandalului internațional ”Hub Gas Premier”. Societate în ale cărei acte, ce este drept, Dumitru Chiriță nu apare… Numai că, încă din 2020 fusese luată ”urma banilor” rusești și refăcute circuitele financiare…Ca și legăturile primejdioase întreținute între președintele ANRE și societatea care are ca obiect de activitate comercializarea combustibililor gazoși. Și care ar urma să comercializeze gaze în Polonia. Gaze care însă miros a fi luate de la GAZPROM-ul rusesc! Mai ales că fiul președintelui ANRE, Costin Răzvan Chiriță este avocat și îl reprezintă pe Igor Cupeț într-un dosar. Unul în care acesta nu și-a primit comisionul de succes pentru intermedierea unui contract de gaze pentru Chemgas Holding Corporation, de la Imex Oil Limited din Cipru. Adică una dintre societățile recunoscute că importă gaze de la GAZPROM! În timp ce explozia facturilor la energie oricum au afectat deja românii mai mult decât bombardamentele de la Mariupol… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…