Așa o fi?/Mafia de pe piața energiei

Așa o fi?/Mafia de pe piața energiei

Reportaje-Live : Vad ca ministrul energiei, domnul Virgil Popescu, este foarte revoltat prin presa ca a primit o factura estimata la energia electrica de 900 de lei. A aflat si dansul ceea ce noi stim de mult vreme, a aflat ca furnizorii de energie electrica umfla abuziv facturile estimate, imprumutandu-se practic nelegal de la romani. Ii spun eu ca nu doar estimeaza gresit ci le si incarca aiurea suplimentar. Adica fura direct (vezi ENEL).

Si daca tot e revoltat de asta ii mai dau eu niste motive mult mai serioase de revolta:

1. Taxele de bransare si timpul de bransare care reprezinta o nesimtire totala. Daca ai o constructie noua si vrei sa o bransezi la curent/gaze dureaza 2 ani si te costa o gramada de bani (plus spagi) desi obligatiile contractuale ale acestor furnizorilor spun altceva daca ne uitam la contractele semnate cu statul roman la cumparare.

2. Serviciile "obligatoririi", tot felul de verificari obligatorii, care nu apar in bilanturile furnizorilor de gaze si electricitate dar pe care consumatorii le platesc. Firmele capusa gen SEA (firma capusa EON) care calaresc romanii cu tot felul de taxe suplimentare.

3. Incalcarea contractului de vanzare cumparare facut de Enel, Eon, Cez cu statul roman prin care se angajau la investitii. Investitii pe care nu le-au facut niciodata.

4. Cartelizarea de pe "piata libera" a energiei. Mafia din ANRE care a dus la cresterea facturilor si probabil va duce la inflatie generalizata in cateva luni.

5. Sa se revolte ministrul si pentru faptul ca romanii platesc cel mai mare pret la gaze din Europa. Da, ati citit bine. Desi Romania are unul din cele mai mari zacaminte de gaze din lume si suntem chiar producator de gaze platim cel mai mare pret din Europa. Bonus, in acelasi timp avem si cea mai proasta infrastuctura din Europa de gaze.

6. Sa se revolte si pe redeverentele de exploatare ale OMV si pe contractul facut de Ponta cu Rompetrol.

Se revolta domnul ministru, ameninta prin presa furnizorii de parca nu este treaba lui sa rezolve cele de mai sus. Bine, macar deschide gura despre asta ca altii nu au zis nimic 30 de ani.

Va rog sa il informeze cineva ca nu este in opozitie si ca noi romanii suntem satui de revolta noastra. Sa puna mana la treaba daca tot e revoltat. Are in fata 30 de ani de abuzuri de corectat si o tara cu infrastucrura africana cand vine vorba de energie. Nu il impiedica nimeni sa faca legi si sa le treaca prin parlament. De declaratii suntem satui.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani