Așa o fi?

Așa o fi?

Reportaje-Live : ANTENELE SUNT PE FARAS.

Da, nostalgicilor! Treaba e groasa. Puteti varsa o lacrima si aprinde o lumanare pentru televiziunea voastra preferata Antena3.

Daca veti citi articolul asta lung veti intelege lucruri pe care lumea se fereste sa le spuna pentru a nu deveni "tinte".

Acum vreo doi ani, vine nevasta-mea panicata sa imi spuna ca una din fundatiile lui Voiculescu o asalteaza cu mailuri si telefoane de "colaborare". Sarisera calul bunului simt si politetii si erau la etapa amenintari voalate. Nevasta-mea, fiinta idealista si semi-pragmatica, misca un proiect national destul de vizibil in zona educatiei. Tremura toata si plangea cand a venit la mine sa imi povesteasca situatia. I-am dat un pahar de palinca sa se calmeze si am investigat un pic.

Despre personajul Voiculescu nu va mai povestesc pentru ca probabil ca stiti deja ca este cel mai toxic personaj in libertate din Romania. Ei bine, acest individ abject a realizat inca de acum cativa ani ca este in cadere libera si de atunci incearca sistematic sa isi asocieze imaginea cu proiecte frumoase, cu oameni "curati" care sa ii mai spele imaginea.

In acest scop s-a apucat "profesorul" sa scrie carti (stiti ca mai e un fost puscarias mare scriitor si aclamat prin universitati?). A infiintat si un lant de "fundatii" cu diferite scopuri.

Unele dintre fundatiile acestea au deci obiectiv de a pune stampila cu fata lui Voiculescu pe proiecte frumoase sau initiative cu impact in societate si asa o luasera in colimator pe nevasta-mea.

"Profesorul" a ales fundatiile pentru ca nu plateste taxe, poate spala bani si mai ales pentru ca se poate distanta rapid de ele daca iese ceva nasol.

Dupa ce l-au santajat pe Teszari acum cativa ani, si-au invatat lectia si au externalizat "dirty jobul".

Imaginati-va deci ca in jurul "trustului Intact" roiesc aceste multe fundatii, avangarda de santaj, spalat cadavre si produs fake news.

Da, da. Ati citit bine. Santaj. Doar nu credeati ca banii in presa se fac doar din publicitate sper. In Romania exista presa de santaj dragilor si o parte din firmele care platesc reclama la A3 sunt santajate.

Cum functioneaza asta? E simplu!

Daca nu "cumperi" reclama de la trustul Intact supraevaluata de zeci de ori, ei au grija ca firma ta sa faca obiectul unor reportaje ancheta. Deci iti strica imaginea, creeaza stiri false etc.

In Romania multe firme fac compromisuri ca sa supravietuiasca. Toti cei care lucreaza in zona gri sunt potentiali clienti pentru santaj. Sunt chiar domenii intregi de activitate in economie care sunt fortate sa lucreze in zona gri. Mai sunt si firme ok dar care prefera sa isi cumpere linistea. Cu cat esti mai mare cu atat esti tinta mai vizibila pentru hiene. Si nu ma refer doar la presa de santaj ci si la institutii, politicieni, procuroriz judecatori etc. Nimeni nu va spune asta dar toate firmele mari din Romania, inclusiv multinationalele isi cumpara tacerea. O cumpara cu reclama, o cumpara angajand sinecuri ale unor politicieni, facand contracte inutile de consultanta/servicii cu firme ale policienilor etc.

E chiar taxa de protectie. Nu platesti? Au grija sa iti trimita pe cap toate institutiile, iti demoleaza mediatic brandurile in presa lor, apare cate o 114 care te ingroapa etc. Nu e mai bine sa platesti 1 milion decat sa pierzi 10? Cam asta e esenta.

Cu nevasta-mea a fost simplu. Era target de imagine pentru Voiculescu. Nu avea ce pierde si niste potentiale articole negative aparute in "presa A3" ar fi victimizat-o si intarit prin contrast proiectul ei. Asa ca i-am intins mucii pe pereti sclavei lui Voiculescu dupa ce am inregistrat-o.

Anii trec si lumea intelege ca Antenele sunt doar un instrument de manipulare si spalat pe creier pentru prostime. Audientele au scazut. Ultimele cifre arata ca peste 82% din cei care urmaresc A3 au peste 65 de ani. Pensionari saraci, manipulabili si cu putere de cumparare foarte scazuta. In acest moment in afara de problematica morala nu exista argumente economice pentru ca o firma sa contracteze publicitate la A3.

Toti cei care cumpara acum reclama la trustul lui Voiculescu ori au schelete in dulap si sunt santajabili, ori pur si simplu cumpara liniste. Iar cand cumperi liniste cumperi cu scarba pe bani cat mai putini.

Asa se face ca veniturile Antenelor sunt in cap. Situatia e foarte nasoala si Voiculescu si-a trimis la "vanatoare" fundatiile.

In cercuri concentrice au epuizat firmele mari si acum au ajuns la firmele mijlocii incercand sa stoarca bani. Din disperare sunt gata sa accepte si bartere iar daca te simt slab sau cu musca pe caciula incepe baletul in care ti se sugereaza explicit sau voalat ca e timpul sa iei reclama sa iti pazesti spatele.

Cu putini le merge, cu majoritatea nu.

Radeam cu un prieten al meu lunile trecute cand ii inregistra si le spunea ca le da teava de poliprepilena in schimbul publicitatii. Cum naiba sa nu razi cand ii vedeai cat sunt de disperati si gata sa accepte ca barter teava?

Zilele trecute m-au contactat si pe mine. Probabil pentru ca sunt destul de vizibil si nu pentru ca as fi vreo tinta grasa pentru ei. Au dat de cea mai nepotrivita persoana  :)

Una peste alta Antenele lui Voiculescu sunt la fundul sacului si este timpul sa le dam un branci pe scari. Daca aveti firme si va contacteaza fundatiile lor cu oferte de reclama aiuritoare, apropouri deplasate nu va panicati. Executati-i cu sange rece asa cum trebuie. Inregistrati toate convorbirile, amanati, trageti-i de limba cat mai mult. Daca sar calul luati legatura cu autoritatile pentru flagrant. Credeti-ma ca autoritatile sunt de partea voastra si abia asteapta sa completeze dosarele in lucru.

Tic-tac. Este o chestiune de timp pana Voiculescu si fica-sa vor intra in puscarie.

Astept momentul cand Antena 3 va fi o amintire urata.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!