Așa o fi?

Așa o fi?

Reportaje-Live : Cum funcționează cenzura pe Facebook
Cateodata simt ca ma paraseste speranta ca va fi mai bine in tara asta. Barna in numele USR+ il propune pe pozitia de membru CNA pe... Pe cine credeti? Da, pe Mircea Toma presedintele Active Watch. Aceasta asa zisa agentie de monitorizare a presei este unul din instrumentele cenzurii in Romania ultimilor ani.
In urma cu aproape 2 ani Facebook a introdus un mecanism de fast-checking pentru fake-news si a stabilit o lista de raportori preliminari. Pe acea lista pentru Romania este agentia de presa AFP (da, o agentie franceza de stiri) si Active Watch un ONG obscur cu finantare obscura. Mai sunt inca 2 ONG-uri raportoare dar inca nu am reusit sa aflu care dar voi afla.
Ce legatura are? Pai are o foarte mare legatura pentru ca felul in care actioneaza acesti raportori influenteaza ceea ce vedeti pe Facebook. Asa se explica cenzura constanta a unor persoane pe Facebook, orientarea stangista sau cenzura opiniilor medicilor dar reachul enorm al teoriilor conspiratiei. Poate ca ati sesizat si voi ca raportati cu sutele cazuri de fake news fara sa se intample nimic si brusc cate un articol ok dispare inexplicabil.
Aceasta Active Watch este un cal troian ascuns in spatele unor obiective nobile de monitorizare a libertatii presei. Mircea Toma are un indelung istoric in care a semnalat constant "derapaje" ale dreptei dar niciodata nu a semnalat mizeriile Antena 3, extremiste sau care erau contrare propagandei ruse in Romania. Mai mult, oameni din echipa lui se declara pe fani chiar pe Facebook ai Russia Today (canal media de propaganda ruseasca). Da, este vorba de Razvan Martin coordonator proiecte Active Watch. Puteti vedea postarea lui de o admiratie gretoasa fata de Russia Today de acum cateva zile.
Bai frate, cand tu propui membru CNA seful organizatiei responsabile cu cenzura in Romania si cu afinitati ruse trebuie ori sa fi prost ori ticalos.
Eu nu mai cred in coincidente. Am tot zis ca voi scrie despre cine este in spatele cenzurii Facebook in Romania si cum se explica proliferarea aberatiilor stangisto-socialisto-conspirationiste dar pregateam un articol vast. Din pacate vad ca chiar USR prin acest personaj Barna are grija ca la butoanele CNA sa ajunga un astfel de individ.
Apropos bai USR-istilor, cand scapati de Barna? Voi nu vedeti ca va duce de rapa partidul? Individul asta face jocurile serviciilor si va este plantat acolo cu niste interese clare. Cat timp mai aveti nevoie sa vedeti asta? Aduceti-va aminte cat de important este CNA ca singura institutie capabila sa opreasca propaganda si spalarea pe creier indusa de televiziunile infractorilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”