Așa o fi?

Așa o fi?

Mitul construcțiilor ROTARY s-a spulberat după ce legendarea companiei devenise deja una ”prea ca la țară”, ca să nu bată la ochi… Și mai ales să nu atragă ca un magnet invidiile și frustrările celorlați jucători de pe ”piața gri” a serviciilor. Drept urmare s-a ripostat prin ”raidurile nebune” ale DNA, cele care au destructurat de-a valma ținte reale, false, dar mai ales vicitime colaterale. Și mai ales companii românești ”vinovate” a întreține relații de afaceri cu ”granzii” serviciilor.

”Țarul” Bîlteanu, legături off-shore cu Diaconescu
Ce-i drept, între timp apele nu doar că s-au liniștit în sistem, dar în timp ce șeful DNA mai iese public doar să se vaite că nu îi ajung banii de interceptări, lumea bună a sistemului s-a așezat din nou la masa unde se servesc marile contracte ale unei atât de permisive legislații a autofinanțării. Numai că apele s-au tulburat din nou, odată cu marketing-ul mai mult decât agresiv al unei companii frumos ”împachetată” drept cea mai de succes ”rețetă a succesului” pentru capitalul autohton. ”Momeala ”ONE” fiind înghițită de mari investitori atrași de campanii operative minuțios construite și întreținute. Precum propaganda cu ”cel mai bogat român investește în One United Proporties”!Totul după o campanie mai mult sau mai puțin înșelătoare despre explozia cotării la bursa de peste Ocean a UiPath, compania lui Daniel Dines. Cel care, după ce a fost intens mediatizat ca fiind ”cotat” cu o avere de peste 6 miliarde dolari, a fost prezentat ”pe surse” ca fiind omul care va ”pompa” în afacerile imobiliare ale ONE. Astfel că, odată duși pe această fentă, mulți s-au înghesuit să își arunce banii pe ”pariul lui Dines”. Adică firma controlată, cel puțin în acte, de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu.

De ce nu au și alții mintea lor?

Cei doi având o ”poveste de lucru” despre halucinantul lor succes care i-ar convinge până și pe cei mai mari miliardari de peste Ocean că nu America, ci România este cu adevărat țara tuturor posibilităților. Dar nu și pe inițiații sistemului, ce-i drept, aceștia fiind convinși că Diaconescu și Căpitanu nu sunt totuși decât ”bancherii” adevăratului beneficiar final al imperiului imobiliar ”ONE”! Cu toate că Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii celui mai mare dezvoltator rezidențial de lux o țin ”langa” cum s-au retras ei din băncile unde lucrau și în 2009, ”când străinii care investiseră în imobiliare în România se gândeau să plece”… Și atunci, ce să vezi, lui Căpitan și Diaconescu le-a venit ideea să cumpere ieftin și să vândă scump! Mai mult decât atât, probabil că nimeni nu a mai avut ”mintea” celor doi, aceștia începând să facă afaceri numai după această ”rețetă a succesului”.

George Brăiloiu, atras în proiectele ONE

Astfel că au cumpărat pe malul Lacului Floreasca un teren cu doar 1,5 milioane dolari, deși cu doar câteva luni înainte acesta fusese evaluat, cu ocazia unui precontract, la 7,8 milioane dolari! Numai că proprietarii turci s-au răzgândit rapid și au pasat terenul, pentru o despăgubire de doar 200.000 dolari, din cei 300.000 plătiți avans! Deci turcii au preferat să piardă 100.000 dolari, doar să scape din mână terenul de 7,8 milioane dolari! Cel pe care Căpitan și Diaconescu l-au cumpărat apoi cu 1,5 milioane! Iar exemplele pot continua la nesfârșit, astfel că aproape ajungi să crezi că fondatorii ONE chiar s-au născut ”cu mir în frunte”! Aceștia transformând practic exclusivista zonă de Nord a Capitalei într-o proprie ”feudă” imobiliară, unde se înghesuie terenurile achiziționate, ca prin minune, la prețuri care dovedesc ce înseamnă să ai cu adevărat ”fler” în afaceri. Un exemplu mai recent fiind și cel al cumpărării unui proiect de birouri din Pipera pentru aproape 17 milioane de euro. Obținând astfel un miraculos ”discount” pentru finanțarea de 48 de milioane pe care fostul dezvoltator o obținuse de la o bancă germană! Dar, după cum recunoașe chiar Căpitanu, cei de la ONE cumpără cu maxim ”22 de cenți la un preț de un dolar”!!! De ce? Pentru că pot…

”Țarul SIF”-urilor e în spate!

Există informații confirmate că, dacă după ”interfațele” Căpitanu și Diaconescu s-ar trece la ”next level” al palierelor de influență ale ”ONE” s-ar ajunge, printr-o nesfârșită suveică de firme off-shore, bineînțeles, și la Dragoș Bîlteanu. Cel cunoscut și drept soțul cântăreței Cristina Rus. Dar mai ales ”Țarul SIF”-urilor. Ce-i drept, Bîlteanu nu a apărut niciodată în mod direct în acționariatul companiei ONE United Properties. Numai că, într-un raport al Autorității de Supraveghere Financiară apare ”amănuntul” că Smart Capital Investments, înființată în 2012 de Andrei Liviu Diaconescu și Victor Căpitanu ar acționa în mod concertat în ceea ce privește emitentul SIF Banat – Crișana, alături de mai multe companii off-shore bănuite a fi controlate din umbră de către Dragoș Bîlteanu.

Daniel Dines, ”locomotiva” campaniei ONE

Cel care se afla la conducerea… SIF Banat – Crișana! Drept urmare, Consiliul ASF decidea suspendarea drepturilor de vot pentru acțiunile emise de SIF Banat – Crișana care erau deținute de Aris Capital SA, Torch Invest SRL, Oshia Holdings, Macelia Investments Ltd, Smart Capital Invetsments SA și Minticlifti Management Ltd. În acea perioadă, Andrei Diaconescu de la ONE, cel acuzat că îl sprijinea pe Bîlteanu să preia controlul ilegal asupra SIF Banat – Crișana fiind și membru în Consiliul de Administrație al SIF Muntenia. Acolo unde administrator era Gheorghe Bîlteanu, taătl lui Dragoș Bâlteanu! Cel din urmă apelând la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DIICOT, dar fiind în cele din urmă condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare și manipularea pieței de capital. Această condamnare făcându-l pe Bîlteanu să renunțe și la funcția de administrator al Biofarm, după ce Direcția Generală a Vămilor a respins tocmai pe acest motiv cererea companiei de acordare a autorizației de utilizator final pentru alcoolul necesar producției de medicamente.

”Locomotivele” Dineș, Brăiloiu, Țiriac

”Surse indică faptul că Dines va cumpăra 5% din acțiunile companiei One United Properties”! Aceasta este ”știrea zilei” de câteva săptămâni bune și de care Căpitanu și Diaconescu au profitat din plin. Mulți fiind cei astfel îndemnați ”pe surse” să investească alături de fondatorul UiPtah, cu toate că Daniel Solomon Dines nu a confirmat încă această asociere. Dar care vine într-o perioadă grea și cum nu se poate mai bine pentru ONE, care urmează să finalizeze trei proiecte cu 440 de apartamente, 30 de spații comerciale și un turn de birouri de 24.000 mp, în ansamblurile One Mircea Eliade, One Herăstrău Towers și Neo Mamaia. Urmate de ansamblurile Neo Timpuri Noi, Neo Floreasca Lake, One Modrogan și One Peninsula. Dines fiind astfel folosit ca o ”locomotivă” pentru atragerea de investitori, la fel cum au fost la timpul lor miliardarii Ion Țiriac și George Brăiloiu. Cel din urmă, proprietarul KDF Energy reușind să își reseteze averea după ce a trecut pe moneda virtuală Ethereum.

Drept urmare, ONE cumpără ieftin și apoi construiește cu aportul altor investitori atrași prin campaniile folosind ”locomotive” ca Daniel Dines, Ion Țiriac, George Brăiloiu sau chiar Delia Matache. O rețetă a succesului care atrage nu doar interesul investitorul de pe piața liberă, dar și al celor de pe ”piața gri” a sistemului. Și a căror reacție nu va întârzia să apară, mai ales că aceștia știu bine că nu ”Căpitanu”, ci ”Generalii ” conduc ONE! SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro