Așa o fi?

Așa o fi?

Cutremur la vârful MAI! Concursurile din DGA, aranjate ” titram ”lovitura” din 28 aprilie. Atunci când dezvăluiam ceea ce ar putea fi ”ancheta secolului”, cu privire la ”blătuirea” mai multor concursuri. Atât pentru numirea pe funcții de conducere, cât mai ales cele privind trecerea în corpul ofițerilor.

Vasile Blaga sigur că îl va pune pe Ciprian Miron la șefia DGA
O anchetă cu atât mai sensibilă, cu cât la momentul organizării unor astfel de concursuri, la comanda Direcției Generale Anticorupție se aflau Emi Althamer și Victor Ștefan Ivașcu. Cel dintâi, soțul Monicăi Althamer, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății întorcându-se între timp de unde a venit. Parcă la pachet cu ”decăderea” protectorului soției sale, de acum fostul ministru Vlad Voiculescu. Ce este drept, Ivașcu încă rezistă la comanda DGA, dar nu pentru mult timp. Partenerul de viață și tatăl fetiței Secretarului General din Ministerul Afacerilor Interne, Ștefania Gabriella Ferencz urmând a fi păstrat adjunct încă o ”tură”. Numai că zarurile pentru noul șef plin al DGA par să fi fost aruncate deja, tocmai de la Cluj Napoca. De acolo de unde s-ar fi bătut palma pentru ca vechea ”marotă” a lui Vasile Blaga, comisarul șef Ciprian Adrian Miron să fie din nou promovat spectaculos. De această dată urmând a fi numit la comanda Direcției Generale Anticorupție. Cea care astfel revine în sfera de influență a ”Buldogului”…

Ivașcu, păstrat adjunct!

În acest moment, împuternicit director general adjunct al Direcției Naționale Anticorupție și numit la comandă este comisarul Victor Ștefan Ivașcu. Adică nimeni altul decât concubinul Ștefaniei Gabriella Ferencz, secretarul general al MAI!

Comisarul Ivașcu, concubinul SG-ului MAI, ”Ștefi” Ferencz, păstrat adjunct

Șeful DGA și SG-ul Internelor având împreună și o fetiță care poartă numele celor doi părinți. Iar Ivașcu ar fi fost adus de concubină la șefia DGA după ce a lucrat la Permise, la structurile teritoriale Sibiu, Maramureș și apoi la Direcția Centrală. În timp ce partenera sa de viață este cunoscută de unii drept ”blonda lui Boc”, încă de pe vremea când actualul primar clujean pusese la picioarele lui ”Ștefi” toate structurile guvernamentale. Ce-i drept, aceeași ”Ștefi” este identificată la ”next level” al sistemului drept ”doamna colonel” sau ”blonda de la SIE”…

Cine e Miron!

Bilele albe ale CV-ului profesional al comisarului șef Ciprian Miron sunt, în linii mari, următoarele… Este polițist ”de o viață”, absolvind Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București în anul 2000. Și-a început cariera în același an, ca ofițer la Biroul Poliția Judiciară – Poliția Municipiului Alba Iulia. În 2001 devine ofițer la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba. În 2005 – 2006 este ofițer specialist în cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Alba.

Ce comandă o executa Bode pentru numirea unui nou șef al ”acoperiților” DGA?

În aprilie 2006 devine adjunct al șefului Poliției Municipiului Alba Iulia. În 2009, în urma unui CV conținând nu mai puțin de 17 cursuri de specializare în străinătate este singurul polițist român selecționat de către FBI pentru a participa la cursurile Academiei ”Biroului” din statul american Virginia. La Quantico s-a specializat în tehnici investigative, managementul situațiilor de criză și conflictelor, relația cu mass-media. În 2010 devine atașatul de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. În 2015 se întoarce în țară, la Poliția Municipiului Cluj Napoca. În doar câteva luni de zile are un traseu spectaculos : comandant al Secției 2, comandant al Secției 1, adjunct al șefului Poliției din Cluj Napoca, șef al Poliției Cluj Napoca! În 2018 este împuternicit să exercite funcția de adjunct al Inspectoratului General al Poliției Române iar în același an devine împuternicit în funcția de șef al Poliției Capitalei. După care, în urmă cu un an a fost avansat director al Direcției Investigații Criminale.

Nota 5! Ești șef!

Ce-i drept, principala bilă neagră a carierei omului susținut de ”noul grup de la Cluj” la conducerea Direcției Generale Anticorupție pare a șterge cu buretele toate celelalte merite ale acestuia. Pentru că, pe când se afla împuternicit la comanda IPJ Cluj a trebuit să dea concurs pe funcție. Și a fost notat cu 5, fiind declarat respins! Ceea ce a produs rumoare însă printre șefii de structuri ai Poliției Capitalei, la a cărei conducere Miron fusese împuternicit între timp a fost ”fantezia provincială” a acestuia ca oamenii covocați la ședințe să ajungă în biroul său de pe Calea Victoriei în 10 minute, indiferent că aceștia veneau din Berceni, Aviației sau Sălăjan! Miron părând incapabil să priceapă că în București, la ore de vârf, acest ordin nu se poate respecta decât cel mult prin teleportare. Desigur, mai sunt și alte bile negre, dar cel mai bine pe acestea le știe Vasile Blaga. Iată însă că acesta pur și simplu nu a ținut cont de ele! Iar după ultimele două înfrângeri extrem de dureroase încasate pe ”frontul” Internelor, ”Buldogul” forțează chiar în aceste zile mâna ministrului Lucian Bode, prin intermediul ”blondei de la Cluj”, ca să își pună ”Bichonul”Miron la șefia DGA!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…